Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko aina halunnut ostaa veturin? – Nyt on huutokaupassa VR:n 1970-80-luvun vehkeitä

VR asettaa julkiseen myyntiin kymmenen kappaletta 1970–1980-luvuilla valmistettua Sr1-veturia, jotka yhtiö on päättänyt kierrättää.

Kalusto myydään yrityksille ja yhdistyksille osoitetussa huutokaupassa yhteistyössä Huutokaupat.com-verkkopalvelun kanssa 27. huhtikuuta.

Myyntiin tulevat kymmenen veturia ovat keski-iältään 40 vuotta, eivätkä ne kelpaa liikennekäyttöön ilman mittavia investointeja. Ennen myyntiä yhtiö hyödyntää kalustosta kaikki varaosat, joita se tarvitsee liikenteessä olevan kaluston elinkaaren pidentämiseen ja ylläpitoon.

Myyntiin tulevat kalustoyksiköt eivät välttämättä ole keskenään identtisiä, vaan niiden mahdollisesti sisältävät komponentit voivat vaihdella yksilöiden välillä. Myytävä kalusto ei ole sellaisenaan liikennöintikuntoista, eikä VR vastaa myytävän kaluston turvallisesta käyttökunnosta, siirroista tai liikennekelpoisuudesta.

Veturit on mahdollista ostaa kappaleittain niin sanottuna romurautana ja yksittäiselle veturille on määritelty huutokaupassa pohjahinta. Huutokauppa on suunnattu yrityksille sekä yhdistyksille ja huutokauppaan tulee ilmoittautua etukäteen.

Jos varteenotettavia ostotarjouksia ei tule määräaikaan mennessä, kalusto päätyy materiaalikierrätykseen. Kierrätyksessä kaluston materiaalista päätyy uusiokäyttöön yli 90 prosenttia. Myytävän kalustokokonaisuuden tarkemmat tiedot ovat saatavilla yhtiön verkkosivuilla.