Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumi-inferno piinaa kaupunkia, Tampereen Infra pidentää työvuorojaan – Tässä tärkeysjärjestyksessä kadut aurataan

Tampereelle on ennustettu alkuviikoksi talvisia olosuhteita. Uutta lunta voi tulla jopa 20 senttiä, mikä hankaloittaa liikennöintiä ja liikkumista.

Tampereen Infra tekee lumen ja liukkauden selättämiseksi pitkää työvuoroa. Auraamassa ja liukkautta torjumassa on niin omaa kuin urakoitsijoiden kalustoa. Keväistä sepelin keruuta kaduilta ei vielä päästä tekemään hetkeen, jos kelit jatkuvat talvisina.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että kadut aurataan sekä normaalioloissa että kovalla lumipyryllä tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokan mukaan. Ensin aurataan pääväylät sekä pelastuslaitoksen ja joukkoliikenteen käyttämät reitit, sitten paikalliset kokoojakadut ja viimeiseksi pienemmät kadut kuten asuntokadut. Jalankulku- ja pyöräteistä huolletaan ensiksi pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit.

Tampereen Infra Oy vastaa kaupungille kuuluvien kunnossapitotöiden toteuttamisesta yhdessä urakoitsijoidensa kanssa.

Jalkakäytävien talvikunnossapito kuuluu pääsääntöisesti kiinteistön haltijoille eli käytännössä huoltoyrityksille tai omakotitalojen asukkaille. He huoltavat tonttinsa kohdalla olevan jalkakäytävän.