Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä tapahtuu suosikkipuistolle? – Tampere kokoaa 20 "Arboretumin ystävää" miettimään, mitä sen eteen voisi tehdä

Tampereen kaupunki ottaa asukkaat mukaan pohtimaan Hatanpään Arboretumin kehittämistä.

Tamperelaisia kutsutaan mukaan Arboretumin ystävät -työpajaan 19. huhtikuuta ideoimaan, millaista vapaaehtoistyötä asukkaat voisivat tehdä arboretumin hyväksi. Työpajaan valitaan mukaan noin 20 puutarhoista innostunutta tamperelaista.

– Hatanpään kartanopuisto, ruusutarha ja arboretum ovat vuodesta toiseen tamperelaisten suosikkipuistoja, ja moni haluaisi toimia niiden hyväksi. Meille tarjoudutaan usein esimerkiksi haravointi- ja istutusavuksi. Valitettavasti emme ole tähän mennessä voineet ottaa vastaan näitä tarjouksia, kertoo kaupunginpuutarhuri Timo Koski tiedotteessa.

– Puutarhoista innostuneet tamperelaiset ovat tervetulleita ideoimaan tulevaa toimintaa. Etsimme joukkoon laajasti erilaisia puistojen ja puutarhojen ystäviä. Mukaan voi hakeutua, vaikka ei olisi mitään puutarha-alan osaamista – pelkkä innostus riittää, kertoo työmaapäällikkö Titta Holmala-Kylmäkoski tiedotteessa.

Arboretumin ystävät -työpaja on keskiviikkona 19. huhtikuuta kello 18–20 Hatanpään kartanossa (Hatanpään puistokuja 1, Tampere). Pajaan mahtuu mukaan noin 20 osallistujaa, jotka valitaan ilmoittautuneiden joukosta. Mukaan valitut voivat halutessaan osallistua arboretumin esittelykierrokselle, joka on ennen työpajaa klo 17.

Työpajaan voi hakeutua sähköisellä lomakkeella maanantaihin 3.4.2023 asti. Ilmoittautuessa hakija kertoo lyhyesti, miksi juuri hän olisi sopiva ideoimaan uutta toimintaa. Valinnan tulos ilmoitetaan henkilökohtaisesti kaikille hakijoille viimeistään 6.4.2023.

Myöhemmin keväällä toteutetaan tamperelaisille suunnattu kysely, jossa selvitetään asukkaiden kiinnostusta työpajassa kehitettyjä ideoita kohtaan.

– Kun työpajan ja kyselyn jälkeen saadaan kuulla, millä tavoin tamperelaiset haluavat olla mukana arboretumin toiminnassa, voidaan alkaa toimintamallin rakentaminen ja kokeilut. Ehkä jo kesällä tamperelaiset pääsevät ensimmäisiin talkoisiin, pohtii Titta Holmala-Kylmäkoski.

– Tavoitteena on saada aikaan Tampereelle oma tapa, jolla asukkaat voivat toimia kaupungin puistojen hyväksi. Jos tämä arboretumissa tehtävä kokeilu on onnistunut, voimme laajentaa toimintaa muihinkin puistoihin, kaupunginpuutarhuri Timo Koski kertoo.

Hatanpään arboretumin alueeseen kuuluu kolme eri puistoa: ruusutarha, arboretum ja Hatanpään kartanopuisto. Kartanopuisto ja arboretum ovat saaneet jo viitenä peräkkäisenä vuotena kansainvälisen Green Flag Award -tunnuksen, joka myönnetään laadukkaasti ylläpidetyille viheralueille. Suomessa tunnuksen on saanut kaikkiaan 12 viheraluetta.