Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salibandyn MM-kisoja vuodelle 2026 haetaan Tampereelle – Pelit Nokia-areenalla puolivälieristä eteenpäin

Salibandyliitto hakee vuoden 2026 miesten MM-kisoja järjestettäväksi Tampereella.

Asiasta päätti Salibandyliiton hallitus eilisessä kokouksessaan.

Vuoden 2027 naisten MM-kisoja taas haetaan Turkuun.

Salibandyliitto lähestyi tammi-helmikuun aikana suurimpien kaupunkien edustajia kyselyllä, jossa tiedusteltiin kiinnostusta ja yhteistyöhalukkuutta sekä miesten että naisten kisojen osalta. Miesten kisojen osalta esillä oli myös mahdollisuus jaettuihin MM-kisoihin Latvian tai Tanskan kanssa, mutta keskustelujen jälkeen tilanne muuttui siten, että Suomi hakee järjestelyoikeutta yksin.

– Saamiemme vastausten perusteella oli hienoa todeta, että useammalla kaupungilla oli kiinnostusta molempia kisoja kohtaan. Tampere ja Turku valikoituivat lopulta parhaiksi vaihtoehdoiksi, ei ainoastaan pelipaikkojen osalta, vaan myös siksi, että ne ovat valmiita isosti ja kokonaisvaltaisesti tukemaan meitä kisojen järjestämisessä, kiittelee Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta tiedotteessa.

Ilmivallan mukaan hakusuunnitelmat perustuvat siihen, että Tampereella miesten kisojen pääareena on Nokia-areena, jossa pelattaisiin puolivälieristä eteenpäin.

– MM-kisat rakentuvat vahvasti pääareenan ympärille ja tämä oli tietenkin yksi ohjaava tekijä, kun mahdollisia isäntä- ja emäntäkaupunkeja lähestyimme.

Kisahakemukset on jätettävä IFF:lle 7. huhtikuuta mennssä.

Suomi ja Helsinki on isännöinyt miesten MM-kisat kolme kertaa aiemmin, vuosina 2002, 2010 ja 2021. Historian ensimmäinen naisten salibandyn MM-turnaus vuonna 1997 järjestettiin Ahvenanmaalla ja Tampereen Hakametsässä miteltiin vuoden 2015 MM-mitaleista. Salibandyn kansainvälisessä kisakalenterissa aikuisten MM-tapahtumat ajoittuvat marras-joulukuulle.