Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kierrätysautot lähtevät taas kierrokselle ensi viikolla – Viime vuonna kyytiin päätyi lähes 100 tonnia metallia

Pirkanmaan Jätehuollon kierrätysautot Repe, Romu ja Riepu ovat taas kierroksella ensi viikosta alkaen.

Autot ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut, sähkölaitteet sekä poistotekstiilit.

Autot kiertävät Tampereellaesni viikon tiistaista lähtien 28.3.–13.4.

Vuoden aikana autot pysähtyvät 17 kunnan alueella.

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää ja 5314 asiakasta. Tampereella keräyspäiviä oli 23 ja asiakkaita 1885. Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 55 000 kiloa kodin vaarallisia jätteitä, josta Tampereella 11 200 kiloa. Metalleja kerättiin 93 000 kiloa, josta Tampereella 13 600 kiloa.

Kodin vaarallisia jätteitä ovat muun muassa akut, öljyt, maalit ja erilaiset kemikaalit. Osa vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden materiaalista kierrätetään ja vaaralliset ainesosat käsitellään haitattomaan muotoon. Metallit sulatetaan ja käytetään uusien metallituotteiden raaka-aineena.

Poistotekstiilejä kertyi viime vuoden kierroksella 2240 kiloa koko alueelta. Poistotekstiiliin kuuluvat rikkinäiset ja muuten huonot, mutta kuitenkin puhtaat ja kuivat tekstiilit kuten housut, hameet, paidat ja takit sekä kodintekstiilit. Keräykseen voi tuoda kaksi muovikassillista poistotekstiiliä kerrallaan. Kerätystä poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineena