Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen oma vara-Virta on nyt Frank Sinatra – "Savotta on haastava"

Tamperelainen Jani Koskinen pääsee tänä vuonna myös Irwinin ja Paula Koivuniemen maailmaaan.

Olavi Virtaa satoja kertoja musikaaleissa näytellyt ja miehen tunnetuksi tekemiä lauluja levyttänytkin tamperelainen Jani Koskinen ottaa pian haltuun roolin toisena laulajalegendana.

Koskinen on Frank Sinatra Rauman teatterissa 31. maaliskuuta kantaesityksensä saavassa näyttämökonsertissa Minä, Sinatra, joka perustuu Richard Sheltonin kirjoittamaan ja esittämään Sinatra: Raw -esitykseen.

Alkuperäisteoksen on Rauman teatterille suomentanut tamperelainen käsikirjoittaja ja tuottaja Jussi Tuominen, joka on tunnettu muun muassa tv-sarjoista Tankki täyteen ja Reinikainen.

Teos sijoittuu vuoteen 1971 ja Frank Sinatran eläkepäivien alkamiseen. On viimeisen show’n aika. Luvassa on viskin ja savukkeiden tuoksuisia muistoja ja tietysti paljon musiikkia.

– Savotta on haastava, mutta erittäin mielenkiintoinen. Käsikirjoituksessa on 40 sivua tekstiä ja siihen päälle tulevat kappaleet, Jani Koskinen sanoo.

Koskinen on ainoa näyttelijä lavalla, mutta miehellä on toki pianisti säestäjänä, hänkin Tampereelta. Mikko Kangasjärvi, muun muassa Yön pitkäaikainen kosketinsoittaja, on teoksen kapellimestari.

– Sinatrahan tunnettiin suurista sovituksista jättiorkesterin kera. Nyt me riisumme Mikon kanssa sen niin, että lavalla onkin vain kaksi miestä ja piano. Olemme pohtineet todella paljon, mitkä asiat kannattaa nostaa esille tässä versiossa, Koskinen kertoo.

Olavi Virta on monen mielestä Suomen kaikkien aikojen paras laulaja ja Frank Sinatra on samalla jalustalla Yhdysvaltain mittakaavassa.

Kumpikin syntyi vuonna 1915. Toinen New Jerseyn Hobokenissa, toinen Sysmässä.

Vara-Virraksikin kutsuttu Koskinen muistuttaa, että he olivat laulajina erilaisia. Sinatran esittämä musiikki pohjautui jazz-tyyppisen tulkintaan, Virralla oli ohjelmistossa lähinnä tangoa ja selkeitä melodioita, mutta hänkin oli kiinnostunut jazzista ja swingistä.

– Ihmiset halusivat tanssia sotien jälkeisessä Suomessa ja heille piti esittää tanssimusiikkia, Jani Koskinen muistuttaa.

Koskinen sanoo, että Olavi Virran roolin esittäminen on antanut hänelle rohkeutta tietää, että kun siitä on selvinnyt niin selviää Frank Sinatrastakin.

Minä, Sinatra esitetään Raumalla kuusi kertaa. Jos esitys lähtee kiertueelle ja samalla Tampereelle, Koskinen uumoilee sen olevan mahdollista keväällä 2024.

Sinatran jälkeen Jani Koskisen seuraava suurempi työ on Valkeakoskella Suomen kesäteatterin Irwin-musikaalissa. Syksyksi hän palaa Rauman teatteriin, jossa miehellä on rooli Paula Koivuniemestä kertovassa Paula!-musikaalissa.

– Tämähän on pelkästään juhlaa, kun saa olla Sinatran, Irwinin ja Paula Koivuniemen maailmassa, Koskinen iloitsee.