Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Ronja Alatalo päätyi Esko Koveron sisarpuoleksi telkkariin – "Pihlajakadun maailmassa on ihan kaikki mahdollista..."

Tamperelaisnäyttelijä tietää, että Salatut elämät on näyteikkuna uusille työtarjouksille.

MTV3:n Salatut elämät -päivittäisdraamasarjaan ilmestyi kevätkauden käynnistyttyä uusi hahmo, joka on jo nyt laittanut vipinää Pihlajakadun asukkien elämään ja lisää mielenkiintoisia käänteitä on luvassa.

– Pihlajakadun maailmassa on ihan kaikki mahdollista, naurahtaa kotkalaista ahtaaja ja automekaanikko Hanne ”Hani” Laitelaa näyttelevä tamperelainen Ronja Alatalo.

Hani on ”Salkkareissa” Ismo Laitelan sisarpuoli. Ismoa näyttelevä Esko Kovero on tuttu näky Pispalassa, jossa Alatalokin on asunut ja kasvanut.

Tv-sarja Salatut elämät on neljä kuukautta vanhempi kuin Ronja Alatalo, joka täyttää kesällä 24 vuotta. Alatalo katseli Salkkareita ala-asteikäisenä. Sen jälkeen hän ei ole sarjaa kovin tiiviisti seurannut, mutta on viime vuosina bongannut siitä kollegoja, joiden kanssa Alatalo on tehnyt töitä näyttelijänä.

Ronja Alatalo kävi neljän vuoden ajan kerran vuodessa FremantleMedia Finland Oy:n koekuvauksissa etsien roolia Salkkareiden sivusarja Rantabaarista. Palaute oli aina kehuvaa. Noin vuosi sitten Alatalo pohti, että ehkä Salatut elämät on sittenkin enemmän hänen juttunsa.

Hän oli juuri lähtenyt Leville, jossa Alatalon suku on aina viettänyt paljon aikaa, tekemään sosiaalisessa mediassa monipuolisesti toimivan yrityksensä Rakkaudella Ronja töitä, kun Fremantlelta tuli puhelu roolista Salatuissa elämissä.

– Innostuin todella paljon, kun kuulin millainen hahmo on kyseessä, Ronja Alatalo muistelee.

Salattuja elämiä kuvataan kuusi valmista jaksoa viikossa ja kuvauksia on 1–4 päivää viikossa per roolihahmo.

Tahti on kova, mutta on myös jaksamisen arvoista.

Salatuissa elämissä näytteleminen on näyteikkuna seuraavia työtarjouksia silmälläpitäen. Ronja Alatalokin sanoo sen olevan uran kannalta lottovoitto, mutta toisaalta hänestä koskaan tulee vain yhden alan taiteilija.

Naisen monipuolisuus taiteessa on häkellyttävää: muun muassa teatteria, televisiota, musiikkia, balettia, tanssia, joogaa ja kahden viimeksi mainitun opetustöitä.

23-vuotiaaksi hänelle on kertynyt hengästyttävän pitkä lista esiintymistöitä ja kulttuurialan opintoja.

– Olin ensimmäisen kerran esiintymislavalla äidin vatsassa vuonna 1998, kun hän tanssi Tampereen Työväen Teatterin Mustalaisruhtinattaressa. Voi sanoa, että olen syntynyt tekemään esittävää taidetta, Ronja Alatalo kertoo.

– Olen aina antanut kaikkeni jokaiseen työhöni ja se on poikinut jotain uutta. Kun antautuu elämän käsiin niin ihanat asiat tulevat luokse, hän jatkaa.