Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityiselle helikopteriyhtiölle tukikohta Tampere-Pirkkalaan – Teki kaupat täällä jo toimineesta lentokoulusta

Yksityinen helikopteriyhtiö Helsinki Citycopter laajentaa toimintaansa Tampere-Pirkkalan lentokentälle.

Helsinki Citycopter on ostanut Suomen vanhimpiin lentokouluihin kuuluvan Salpauslennon. Ilmailualalla arvostettu koulu jatkaa toimintaansa Helsinki Citycopterin rinnalla tutulla SL Flight Training -nimellään tarjoten monipuolista lentokoulutusta yksityislentäjästä liikennelentäjätasolle asti.

Liiketoimintakaupan myötä Helsinki Citycopter saa käyttöönsä opetustilat ja tilauslentoliikenteen tukikohdan myös Tampere-Pirkkalan lentoasemalta.

– Yksilölliselle palvelulle on Suomessa tarvetta ja ilmailualan vastoinkäymisistä huolimatta alalla on edelleen imua. Helikoptereilla jo tarjoamamme palvelu on paitsi parantanut liikenneyhteyksiä pääkaupunkiseudun ja maakuntien välillä, myös tarjonnut nopean ja vaivattoman pääsyn kohteisiin, joihin Suomen muu lentoverkosto ei yllä, kertoo Helsinki Citycopterin perustajaosakas sekä kaupallinen johtaja Joonas Nurmi tiedotteessa.

SL Flight Trainingin tarjoamaa koulutusta tullaan järjestämään etupäässä Helsingissä ja Tampereella, mutta sitä on kysynnän kasvaessa mahdollista laajentaa myös muille Suomen lentoasemille.

Liiketoiminnan laajentaminen koulutustoimintaan on osa Helsinki Citycopterin strategiaa valmistautua ilmailun ja lentoliikenteen tulevaisuuteen. Nollabudjetilla koronasyksynä 2020 perustetun lentoyhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli jo 1,14 miljoonaa euroa.

Helsinki Citycopter -lentoyhtiön tilauslentoliikenteen kalustona ovat Airbusin valmistamat edustustason ACH130, H125 ja EC120 -helikopterit. Opetuskalustona ovat Cessna 152 ja Piper IV Arrow -lentokoneet ja Robinson R44 Clipper II -helikopteri.