Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biojätteen keräysvelvoite laajenee – Pirkanmaan Jätehuolto ehdottaa biokimpan perustamista karttapalvelun avulla

Omakotitaloja, pieniä taloyhtiöitä ja mökkejä koskeva biojätteen keräysvelvoite alkaa 1. syyskuuta yli 10 000 asukkaan keskustaajamassa Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä.

Kaikki eivät kuitenkaan tarvitse pihalleen omaa bioastiaa, vaan pöntön ja tyhjennyskulut voi jakaa yhdessä naapureiden kanssa biokimpassa. Nyt kavereita siihen voi etsiä kimppakartalla.

Jos haluaisi perustaa biokimpan tai liittyä sellaiseen, mutta ei oikein tiedä miten löytää siihen kaveri, voi kokeilla Pirkanmaan Jätehuollon kimppakarttaa. Kartalta näkyy, missä päin Pirkanmaata olisi innokkaita biokimppakavereita.

Kimpassa jäteastian tyhjennysmaksu jaetaan kaikkien osallistujien kesken. Kimppa sopii niin omakotiasujille kuin kesämökkiläisillekin, jotka voivat sopia tyhjennyksen vaikka vain kesäajaksi.

Yhteisestä biojäteastiasta tehdään kaikkien osallistujien kesken sopimus, ja jokainen osallistuja saa oman laskun. Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa maksutta jäteastian sovitulle paikalle.

– Alunperin aihe nousi esiin jo muutama vuosi sitten. Silloin yhteyspäällikkömme Janne Korkeamäki keksi idean, että asiakas voisi ilmoittautua hakemaan osallistujia jätekimppaan ja että mahdolliset kimpat esitettäisiin kartalla visuaalisesti. Nyt aika on kypsä ja idea saa nähdä päivänvalon, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon asiakkuuspäällikkö Sanna Eklund tiedotteessa.

– Kun jättää kartan kautta yhteystiedot, asiakaspalvelumme käsittelee ne tietoturvan mukaisesti. Jos saamme ilmoituksen, että lähellä olisi mahdollinen kimppakaveri, otamme henkilöihin yhteyttä. Asiakaspalvelijamme toimivat siis eräänlaisina bio-amoreina, Eklund luonnehtii.