Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nämä 20 olisivat nuorten kansanedustajat Pirkanmaalla: Terapeutti-Ville peittosi Sanna Marininkin – "Ihan kaikki aikuisista eivät ole siihen vielä heränneet"

Demarit olisi Pirkanmaan suurin puolue, mikäli nuoret pääsisivät asian päättämään.

Alle 18-vuotiaille järjestetyissä Nuorten vaaleissa äänesti Pirkanmaalla 10 266 nuorta.

Pirkanmaan ääniharavaksi nousi psykoterapeutti Ville Merinen (sd). Sosiaalisessa mediassa Terapeutti-Villenä tunnettu Merinen keräsi 881 ääntä. Kakkonen oli perussuomalaisten Miko Bergbom ja kolmas pääministeri Sanna Marin (sd).

– Minusta tuntuu, että nuoret tietävät, mikä on näiden vaalien tärkein asia Suomen tulevaisuuden kannalta. Ihan kaikki aikuisista eivät ole siihen vielä heränneet. Suomessa on todella vakava ja jatkuvasti paheneva mielenterveyskriisi menossa, ja se koskee erityisesti nuoria”, kommentoi koko maassa toiseksi eniten ääniä Nuorten vaaleissa kerännyt Merinen tiedotteessa.

Pirkanmaalla demareille menisi 6 edustajapaikkaa, perusssuomalaisille 5, kokoomukselle 3 ja vihreille 2. Yksi paikka jäisi keskustalle, liike nytille, vasemmistoliitolle ja vapauden liitolle.

Koko maan Nuorten vaalissa eduskunnan suurimmat puolueet olisivat perussuomalaiset (18,2 % äänistä; 46 paikkaa), kokoomus (13,1 % äänistä; 31 paikkaa) ja SDP (13 % äänistä; 29 paikkaa). Kiinnostavaa on, että kolme suosituinta puoluetta nuorten keskuudessa ovat tällä kertaa vastaavat kuin täysi-ikäisille tehtävissä vaaligallupeissa, vaikkakin puolueiden järjestys voi vaihdella. Nuorten vaaleissa valittujen kansanedustajien keski-iäksi muodostui 42,9 vuotta.

Nuorten vaalien tarkoitus on tarjota kokemus äänestämisestä ja siten luoda pohjaa varsinaisissa vaaleissa äänestämiselle ja muulle päätöksentekoon osallistumiselle. Nuorten vaaleissa annettiin yhteensä 90 435 ääntä, mikä on ainakin viime vuosina järjestettyjen Nuorten vaalien ennätys.