Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Se oli 440 miljoonan vuosipussin paperi! Suodatinpussi vaihtuu Suomessa ekotekona – "Kahvin aromit säilyvät ennallaan"

Suodatinpussin paperi vaihtuu Suomessa. Suodatinpusseja valmistaa ainoastaan yksi yhtiö, Fredman, joka valmistaa vuosittain Raumalla 440 miljoonaa pussia. Vaihdoksella on siis merkittävä vaikutus monen suomalaisen elämään.

Paperi vaihtuu FSC-sertifioiduksi materiaaliksi. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että FSC on kansainvälinen sertifiointijärjestelmä, joka kertoo kestävästä metsänhoidosta ja materiaalit tulevat vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Paperiuudistus ei yhtiön mukaan lähtökohtaisesti nosta suodatinpussien hintaa eikä vaikuta kahvin makuun.

– Suodatinpussien paperin vaihto on uusin vastuullisuustekomme. Uudistus koskee kaikkia kuluttaja- ja ammattikeittiöissä käytettäviä Fredmanin suodatinpusseja. Paperiuudistus ei lähtökohtaisesti vaikuta suodatinpussien hintaan eikä valmistettavan kahvin makuun. Kahvin aromit säilyvät ennallaan, sanoo tiedotteessa Fredmanin liiketoimintajohtaja Peter Nyman.

Fredman uudistaa myös kartonkiset suodatinpussipakkaukset. Muutos toteutetaan asteittain.

– Kaikki muovit eivät vähäisinä määrinä sotke kierrätysprosessia, mutta toiset voivat tukkia sen etenkin, jos määrät ovat suuria. Toteutamme pakkausuudistuksen portaittain hävikin välttämiseksi. Ensimmäisenä muoviset ikkunat poistetaan pienemmästä suodatinpussista eli pakkauskoosta 102. Yleisimmin kotitalouksissa käytetty 1x4-suodatinpussin pakkaus uudistuu seuraavaksi, Nyman kertoo prosessista.