Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS lyttää Kiira Korven runokirjan: "Nämä niin kutsutut runot perustuvat ajatukseen, että kun sivulle lisää vähän sanoja, niin niistä tulee automaattisesti runoja"

Tamperelainsen entisen taitoluistelija Kiira Korven runoteos Hyppää vaan! (Otava) saa erittäin tylyn tuomion Helsingin Sanomien kirja-arvostelussa.

– Teos on surkea runokirja. Sen sanominen tuntuu hieman epäreilulta, sillä ei ole ensisijaisesti Korven syy, että kirja on julkaistu. Jonkun muun olisi pitänyt sanoa, että nämä eivät ole hyviä runoja. Kirjoittajalla itsellään kun selkeästi ei ole oikein minkäänlaista runokäsitystä, Arttu Seppänen kirjoittaa arvostelussaan.

Hänen mukaan "nämä niin kutsutut runot perustuvat ajatukseen, että kun sivulle lisää vähän sanoja, niin niistä tulee automaattisesti runoja."

– Toinen vaihtoehto olisi pehmentää sanojaan ja etsiä teoksesta väkisin hyvää, mutta se olisi lukijoiden harhaan johtamista. Isot kustantamot julkaisevat tätä nykyä niin vähän runokirjoja, että Korven teoksen julkaiseminen tuntuu suorastaan härskiltä, runoilijoita vähättelevältä ja vastuuttomalta, Seppänen jatkaa HS:ssa.