Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella alkoi Rasisminvastainen viikko – Teemana on rasismi työelämässä

Tampereella vietetään Rasisminvastaista viikkoa sunnuntaihin 26. maaliskuuta asti. Teemaviikon aikana syvennytään tänä vuonna erityisesti työelämän rasismiin. Rasisminvastainen viikko painottaa, että jokaisella meistä on oikeus tulla kohdelluksi yksilönä.

– Tampereen kaupunki kansainvälistyy, ja meille tulee uusia tamperelaisia erilaisista kulttuureista. Kotoutumisen edistäminen ja rasismin vastainen työ työelämässä pohjautuvat siihen, että rakenteellinen rasismi tunnistetaan ja siihen puututaan, kertoo palvelupäällikkö Kristina Kemi Monikielinen neuvonta Mainiosta tiedotteessa.

Kemi toteaa, että rasismivapaa yhteiskunta ja vastaanottava työelämä ovat olennainen osa ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta. Ne vaikuttavat yhä enemmän myös työvoiman ja palveluiden saatavuuteen.

Joka vuosi maaliskuussa valtakunnallisesti vietettävässä Rasisminvastaisessa viikossa on mukana muun muassa Suomen Punainen Risti.

Rasisminvastaisen viikon ohjelma löytyy täältä.