Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere kuplii taas – Torikka jakaa Finlandian, Kamala luonto -tekijät festivaalin päävieraina

Vuosittainen sarjakuvafestivaali Tampere Kuplii järjestetään ensi viikon keskiviikosta sunnuntaihin.

Tampere Kupliin teemana on tänä vuonna "Kasvoin sarjakuvissa ja se haastaa miettimään, mitä sarjakuvia on tullut luettua ja miten ne ovat vaikuttaneet silloin ja kenties vielä nytkin".

Aihepiirin ympäriltä löytyy monipuolisesti mielenkiintoista ja viihdyttävää sarjakuva-aiheista ohjelmaa ympäri Tamperetta.

Festivaali huipentuu viikonlopun sarjakuvakarnevaaliin Tampere-talossa. Mukana on runsaasti Cosplay-asuisia henkilöitä, vanhoja ja tuoreempia sarjakuvantekijöitä ja Suomen suurimmat sarjakuvamarkkinat.

Festivaalin kunniavieraat, Kamala luonto -sarjakuvan tekijät Marja Lappalainen ja Jarkko Vehniäinen kertovat sarjan taustoista sekä yhteistyöstään. Ulkomaan kunniavieras, tanskalainen Søren Glosimodt Mosdal on haastateltavana sunnuntaina.

Vieraana Tampere Kupliissa on useita sarjakuvantekijöitä ja alan asiantuntijoita, kertomassa töistään, mutta myös muistelemassa omaa sarjakuvallista kasvutarinaansa.

Mukaan mahtuvat niin kirjailijat Tapani Bagge, Johanna Sinisalo ja Juha Hurme kuin suomalaisen sarjakuva-alan todellinen grand old man Heikki Kaukoranta, mies Tintti-käännösten ja kapteeni Haddockin monenkirjavien kirousten takana.

Tuttuun tapaan festivaaleilla jaetaan ansioituneelle kotimaiselle sarjakuvateokselle Sarjakuva-Finlandia -palkinto, jonka jakaa tänä vuonna oopperalaulaja Waltteri Torikka. Sarjakuva-Finlandian kärkikymmenikkö löytyy muun muassa Tampere Kupliin verkkosivuilta. Kilpailun voittaja julkistetaan perjantaina 24. maaliskuuta kello 11.

Festivaalin tapahtumapaikkoina ovat Tampere-talo, Tampereen yliopisto, Lastenkirjainsituutti ja Pääkirjasto Metso. Muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Tammerkosken lukio ja ravintola Telakka.