Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yrittäjä-sijoittaja Helen Karim, 38, ei halua hävitä missään – "Sijoittamisen ohella pitää myös muistaa elää"

Tamperelainen Helen Karim, 38, sai sijoittamisesta elämäntavan.

Yrittäjä Helen Karim, 38, on hyvin kilpailuhenkinen. Se on näkynyt hänessä aina, oli sitten kyse missikisoista tai yrittämiseen liittyvistä asioista. Hän ei halua hävitä, mikä näkyy muun muassa hänen varsin muhkeassa sijoitussalkussaan.

Yrittämisestä tamperelainen Karim on ollut kiinnostunut aina, varmaankin siksi, että hänen parkanolaiset vanhempansa ovat yrittäjiä.

– Minulla oli vakituinen virka käräjäoikeuden sihteerinä. Tuntui kuitenkin, etten pääse elämässäni eteenpäin. Niinpä hankin sivutoimen, joka alkoi nopeasti paisua niin, että päätin lopulta jättää virkani ja ryhtyä tapahtuma-alan yrittäjäksi. Lisäksi olen jo nuoresta lähtien sijoittanut aktiivisesti.

– Minun sijoitusstrategiani on perinteinen: osta ja pidä. Osakkeet ulosmitataan vasta eläkkeellä. Kaikki saatavat osingotkin sijoitan uusiin osakkeisiin. Siinä saa korkoa korolle, Karim sanoo.

– Sijoitusasunnot puolestaan eivät ole se minun juttuni. Minulla on niitä vain yksi.

Karim korostaa, että ei halua antaa perinteistä sijoittajakuvaa, jossa kaikki mahdollinen säästetään ja sitten vasta eläkkeellä nostetaan varoja salkusta.

– Sijoittamisen ohella pitää myös muistaa elää. Eihän kukaan meistä tiedä, onko niin onnekas, että edes elää eläkkeelle asti. En myöskään pidä itseäni minään malliesimerkkinä säästäväisimmästä ihmisestä. Pitää tehdä vain kovemmin töitä, että voi sekä elää leveämmin ja sijoittaa.

Karimilla on 16 yhtiön ja neljän rahaston osakkeita. Hän myi toisen yrityksensä, promootiotoimisto Promolinkin vuoden 2022 lopussa ja jatkaa henkilöbrändinsä rakentamista toisen yrityksensä kautta.

Osakesijoittamisessa ja yrittämisessä Karimia auttaa hyvä matikkapää.

– En ole niin lahjakas kielissä kuin matikassa. Jo kouluaikana Parkanossa minulla oli tapana ostaa uusimmat matikankirjat, ja opiskella ylimääräistä. Yläasteen tunnilla meillä oli sellainen leikkimielinen kisa osakesijoittamisesta. Voitin sen Koneen ja Nokian osakkeilla.

– Kun puhuu sijoittajakokouksessa, tarvitaan esiintymistaitoa. Itse sain missikisoista esiintymiskokemusta, jota nyt pystyn hyödyntämään. Alun perin isäni vei minut mallikurssille, jotta oppisin muun muassa käytöstapoja, Karim sanoo ja nauraa.

Asia ei sinällään ollut itsestäänselvyys, sillä Karimin isä on syntyjään irakilainen muslimi, jolle olisi kuvitellut olevan vaikeaa nähdä tyttärensä esiintymislavalla bikineissä.

Karimia voi nähdä myös tv-ohjelmissa. Hän on mukana Koskinen-sarjassa avustajana sekä Hymyä!-sarjassa pienroolissa. Musavideoissakin Karim on ollut mukana. Jatkossa hänet nähdään AlfaTV:llä aiemmin pyörineen Kaasujalka-ohjelman juontajana MTV3-kanavalla.