Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vaikea sjoitusvuosi rokotti Tampereen kaupungin salkkua: tuotto –10 % – "Suurin osa sijoittajista oli valmis hautaamaan kirjat komeron perimmäiseen nurkkaan"

"Sijoitusvuosi 2022 oli harvinaisen vaikea. Se jää historiaan ennätyksellisen heikkona sijoitusvuotena. Suurin osa sijoittajista oli valmis sulkemaan kaupankäyntikirjat hyvissä ajoin ennen vuotta 2023 ja hautaamaan kirjat komeron perimmäiseen nurkkaan."

Näin lennokkaasti alkaa Tampereen kaupungin sijoitustoiminnan vuoden 2022 vuosiraportti, jonka Tampereen kaupunginhallitus saa eteensä maanantaina.

Numeroilla mitattuna Tampereen kaupungin sijoitustoiminnan tuotto oli –9,6 prosenttia.

Tuotto jäi tavoitteena olleesta eläkeyhtiöiden keskimääräisestä tuotosta noin kolme prosenttiyksikköä. Suurin syy tähän oli näitä korkeampi listattujen osakesijoitusten paino ja listaamattomien sijoitusten alhaisempi paino. T

Vuoden 2022 lopussa sijoitusvarallisuutta oli 28,96 miljoonaa euroa. Sijoitusten määrä väheni alhaisten tuottojen ja salkun muokkaa- miseen liittyneiden myyntien takia 4,3 miljoonaa euroa vuodesta 2021.

Osakkeissa sijoituksista oli vuoden 2022 lopussa noin 17 miljoonaa eli lähes 60 prosenttia kaikista sijoituksista, kiinteistöissä ja infrassa vajaa 20 ja korkorahastoissa noin 15 prosenttia.

Suurimmat yksittäiset osakesijoitukset ovat Seligson & co HEX25 Indeksiosuusrahasto ja eQ USA Indeksi 1 K -rahasto. Näissä kahdessa rahastossa on markkina-arvoltaan yhteensä runsaat 7,6 miljoonan euron varat.

Varojen sijoittamista eri omaisuuslajeihin ohjaavat valtuuston päättämät sijoitusperiaatteet, markkinoiden kehitys ja vuosittain tehtävä sijoitussuunnitelma.