Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Festivaalitohtori tuli Nokia-areenalle – "Tappara ja Ilves ovat kaksi maailman hienointa tamperelaista joukkuetta, joita on täysin mahdotonta edes tieteellisesti yrittää asettaa järjestykseen"

Provinssin pitkäaikainen festivaalijohtaja toteutti haaveensa: nyt työnkuvaan kuuluu myös urheilu.

Olen ollut vastaanottavana päätynä, kun valtaisa tietokylpy on kaadettu päälleni. Ja olen yrittänyt kysymyksiä esittää niin paljon kuin ehdin, naurahtaa Sami Rumpunen.

Puheena on Rumpusen ensimmäinen työviikko Nokia-areenan uutena liiketoimintapäällikkönä.

– Liiketoimintapäällikkö vastaa toimitusjohtajan Marko Hurmeen alaisuudessa talon operatiivisesta toiminnasta, joka karkeasti jakautuu myyntiin ja tuotantoon, avaa Rumpunen.

Aivan pystymetsästä Rumpunen, 46, ei uuteen työhön hyppää. Aiempi työpesti Seinäjoen Provinssin festivaalijohtajana kesti liki yhdeksän vuotta.

Taskussa on myös kauppatieteen tohtorin paperit kansainvälisestä liiketoiminnasta Vaasan yliopistosta vuodelta 2011.

– Olin urallani tilanteessa, jossa ammatillinen kehittyminen edellytti astumista pois mukavuusalueelta. Provinssissa oli valtavan kivaa, mutta kehittyäkseen askel oli otettava.

Toinenkin houkutin Tampereella oli. Musiikin ja tapahtumien ongelmakäyttäjäksi itseään luonnehtiva Rumpunen on myös intohimoinen penkkiurheilija.

– Vuosia on houkuttanut ajatus, että saan tehdä töitä urheilun kanssa. En voisi keksiä luontevampaa ratkaisua ottaa eteenpäin. On inspiroiva ja innostava hetki aloittaa keskellä kaikkien aikojen kiekkokevättä, kun Tappara ja Ilves kamppailevat mestaruudesta ja siihen päälle pelataan MM-kisat.

Liiketoimintapäällikön pesti on Nokia-areenassa uusi. Tavoitteena on ollut muuttaa talon organisaatiota rakentamisen ajasta operatiiviseen toimintaan sopivaksi.

Omaksi rooliaan Rumpunen kuvaa mahdollistajaksi. Tähdet ovat lavalla ja ison kunnian hän antaa mielellään areena omalle ammattilaistiimille.

–Areena tarjoaa tilan ja puitteet tapahtumajärjestäjille, jotka tuovat tapahtumiin sisällön ja myyvät niihin pääsyliput. Tehtävämme on tukea tapahtumajärjestäjiä siinä, että he pystyvät täyttämään areenan ja saamaan sekä esiintyjäryhmän että yleisön tyytyväisinä kotiin. Lisäksi pitää muistaa, että tavoitteena on kehittää areenasta monikäyttöinen tapahtumatila, joka palvelee hyvin laajaa yleisödemografiaa.

Rumpusen aloittaessa pestissä Nokia-areena on sisällä olevista megakonserttitiloista Suomen kiistaton ykkönen, jonka vapaana oloa kysytään lähes poikkeuksetta, kun maailmantähdet kiertueaikatauluja suunnittelevat.

– Talon kehittäminen on jatkuvaa. Kun tänne on avattu maailmaluokan areena on vuonna 2021, se ei voi vuonna 2024 näyttää enää vuoden 2021 maailmanluokan areenalta.

– Meidän emme voi tyytyä, että puitteet ovat upeat, vaan pitää mahdollistaa tapahtumajärjestäjälle sellainen yhteistyömalli ja prosessi, joka edesauttaa maailmantähtien tuomisessa kaupunkiin.

Kysymykseen siitä, kenet areenapomo itse haluaisi lavalla nähdä, löytyy patenttivastaus jo Provinssi-vuosilta.

– 46-vuotiaan tohtorin oman henkilökohtaisen mielipiteen kautta ei kannata arvioida sitä, kuka räjäyttää pankin. Haluan nähdä täällä artisteja, jotka täyttävät areenan ja lähettävät ihmiset kotiin sellainen muisto mukanaan, jota he kantavat kymmeniä vuosia.

No entä Ilves vai Tappara?

– Las Vegas Raiders, kiertää intohimoinen jenkkifutisfani.

– Tappara ja Ilves ovat kaksi maailman hienointa tamperelaista joukkuetta, joita on täysin mahdotonta edes tieteellisesti yrittää asettaa järjestykseen. Heidän kanssaan yhteistyön tekeminen on kunnia-asia, jatkaa Rumpunen.