Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupin jalkapallostadionille tulossa noin 5 miljoonan euron uusi katsomo – Näin urheilupuiston suuret uudistukset jatkuvat

Kaupin jalkapallostadion on saamassa noin 5 miljoonan euron katsomon ja oheistilat.

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta sekä asunto- ja kiinteistölautakunta käsittelevät Kaupin jalkapallokatsomon ja oheistilojen hankesuunnitelma kokouksissaan ensi viikolla.

Katsomopaikkoja on yhteensä 801, joista 3 on esteettömiä paikkoja. Katsomopaikat on suojattu katoksella.

Katsomon yhteyteen sijoittuu tiloja kahteen kerrokseen. Katsomon alle sijoittuvat yleisön wc-tilat, siivous, tekniset tilat ja kioski. Urheilutoimintojen tarpeisiin on puku- ja pesuhuoneet, tuomarien pukutilat, ensiaputila ja dopingtestaus. Katsomon ylimpään osaan sijoittuvat selostamo ja median tilat.

Rakentaminen on suunniteltu aloitettavaksi elokuussa 2024, mikäli hanke saa rahoituksen ensi vuoden budjettiin. Tavoitteena on saada jalkapallokatsomo käyttöön heinäkuussa 2025.

Jalkapallokatsomon ja oheistilojen uudisrakennukseen on laskettu kustannusarvio 4 815 000 euroa.

Kaupin urheilupuiston rakennushankkeista on toteutettu uusi huoltorakennus, joka valmistui elokuussa 2021 sekä pesäpallo- ja hiihtostadionin katsomo, joka on otettu käyttöön heinäkuussa 2022. Rakennushankkeista on vielä toteuttamatta myös pesäpallo- ja hiihtostadionin oheistilat, joiden rakentaminen aloitetaan syksyllä 2023.

Kuntokadun päässä sijaitseva vanha huoltorakennus on mahdollista pitää käytössä, kunnes uudet oheistilat valmistuvat, ja sitten se voidaan purkaa. Vanhan huoltorakennuksen alueelle voidaan toteuttaa saattoliikenteen pysäköintialue. Vuonna 1988 valmistuneen huoltorakennus A:n muutostyöt on mahdollista toteuttaa vuosina 2024–2025.