Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ruuhkaristeykseen jättityömaa: Lapintien kiertoliittymän rakentaminen alkaa, sekoittaa liikennettä vuoden loppuun

Tampereen keskustassa liikenteeseen vaikuttaa tänä vuonna merkittävä katutyö.

Rongankadun, Satakunnankadun ja Lapintien risteykseen rakennetaan kiertoliittymä, ja Rongankadulle rakennetaan pyöräilyn pääreittiä. Työt alkavat pääsiäisen jälkeen tiistaina 11. huhtikuuta ja jatkuvat marraskuulle.

Rakennustyöt aiheuttavat haittaa alueen ajoneuvo-, jalankulku- ja polkupyöräliikenteelle, ja alueen katujen pysäköintipaikkoja poistetaan käytöstä. Ajoneuvoliikenne ohjataan tarvittaessa kiertoteille vaiheittain; jalankulkijoille ja pyöräilijöille järjestetään työn aikana turvalliset kulkureitit työmaa-alueen ohi.

Hankkeen jälkeen uusi kiertoliittymä Lapintien, Satakunnankadun ja Rongankadun risteyksessä tulee sujuvoittamaan koko keskusta-alueen liikennettä, ja Rongankadun viihtyisyys sekä toimivuus paranevat uuden pyörätien rakentamisen myötä. Hankkeessa tehdään lisäksi myös vesihuolto-, valaistus- ja liikennevalotöitä sekä viherrakentamista.

Rakennustyön aikana kannattaa suosia vaihtoehtoisia kulkureittejä työmaa-alueen kiertämiseksi. Työnaikaisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin työvaiheiden myötä. Liikkujia opastetaan työmaan lähistöllä myös infotauluilla.