Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hiedanrantaan tulee koulu ja päiväkoti – Asemakaavoitus puiston kylkeen alkaa

Hiedanrannan uuden asuinalueen koulua ja päiväkotia koskevan asemakaavamuutoksen suunnittelu alkaa osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä ololla 6. huhtikuuta saakka. Suunnitelmasta voi antaa palautetta kaupungin kirjaamoon. Suunnittelualue sijaitsee Lielahden ja tulevan Hiedanrannan kaupunginosan rajalla noin neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Muutosalue on entistä teollisuusaluetta, puistoa ja katualuetta. 7,5 hehtaarin suunnittelualueessa on keskuspuistoa Nottbeckin kappelilta Tehdaskartanonkadulle sekä alueita sen molemmin puolin.

Asemakaavalla muodostetaan korttelialueita uutta koulua, päiväkotia ja liikuntarakennuksia varten, niitä palvelevan katuverkon osia sekä tulevan Hiedanrannan keskuspuiston keskimmäinen osa. Yleissuunnitelmassa keskuspuisto erottaa tulevan Hiedanrannan kaupunginosan uudistuvasta Lielahdesta.

Rakennusperinnön ja kulttuuriympäristön osalta tavoitteena on arvojen turvaaminen suojelemalla ja ottamalla osaksi tulevaa keskuspuistoa. Arvokkaita tunnistettuja kohteita suunnittelualueella ovat Nottbeckien kappeli, Lignotechin konttorirakennus sekä Lielahden rusthollin kiinteä muinaisjäännös.

Tampereen kaupunki omistaa maan osittain. Suurin maanomistaja on kaupungin perustama ja omistama Hiedanrannan Kehitys Oy.

Kantakaupungin yleiskaavassa alue on osoitettu uudistuvana keskustatoimintojen alueena ja osana aluekeskusta ja elinvoiman vyöhykettä. Asemakaavamuutostyössä käytetään aiempia selvityksiä ja vuorovaikutuksen aineistoa ja tehdään täydentäviä selvityksiä muun muassa liikenteestä, puistoista ja ympäristöstä. Aloitusvaiheen jälkeen valmistellaan kaavaluonnos, joka tulee muun aineiston kanssa nähtäville.