Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nokian panimo avasi vierailukeskuksen ja suunnittelee uutta terassia – kesällä tulossa myös BBQ-tapahtuma

Uuden vierailukeskuksen lisäksi Nokian panimolla suunnitellaan tapahtumia ja laajennuksia.

Nokian panimolla on avattu tänä vuonna uusi vierailukeskus, Keisari experience. Vierailukeskuselämykseen kuuluu kierros panimolla, tietoa oluesta sekä tietenkin oluen maistelua.

Toimitusjohtaja Janne Paavola kertoo, että vieraita on panimolla otettu vastaan jo useamman vuoden ajan, jos joku on sitä sattunut kysymään. Korona-aikana vierailut olivat kokonaan tauolla ja sitä ennen toiminta on ollut hyvin pienimuotoista.

– Olen itse Euroopassa kiertänyt useampia panimoiden vierailukeskuksia ja sieltä hakenut ideoita, Paavola kertoo.

Nokian panimon uusi keittämö valmistui viime kesänä. Samalla keittämöön tehtiin näköalatasanne, josta näkee koko tilan.

– Nyt on uusi keittämö ja kaikki laitettu kuntoon, innostaa esittelemään paikkoja, kertoo vierailukeskusministeri Sari Lehmussaari.

– Tuotannon investointeja on tehty valtavasti tässä kymmenen vuoden aikana. Viimeisinä vuosina on koko ajan pidetty ohessa se, että vaikka mennään tuotanto edellä, haluamme myös, että olisi kiva ihmisille esitellä, Paavola sanoo.

Kierroksia järjestetään ryhmille ja kerran kuussa on avoin kierros, jonne kuka tahansa voi ostaa lipun. Vierailut toimivat panimolle myös omien tuotteiden esittelykanavana.

– Kun kaikki on esillä ja voit vapaasti maistella mitä haluat ja kuinka paljon haluat, kynnys on matalampi. Ei tunnu niin pahalta työntää se sivuun, kuin jos ostat kaupasta jonkun 4–5 euron tölkin. Täällä se koetaan ”ilmaiseksi”, kun kuuluu kierroksen hintaan, Lehmussaari sanoo.

Lehmussaari itse vetää kierroksia. Hänen tavoitteenaan on myös saada kävijät kokeilemaan uutta. Moni on juonut lähinnä vaaleaa lageria ja ”jotain tummaa vahvaa, en mä sellaisista tykkää”, Lehmussaari kuvailee.

– Sitten kun maistaa, moni on, että hei mitä se olikaan, se oli hyvää.

Parasta on Lehmussaaren mielestä nähdä ihmisten innostus. Jos panimo näyttää ulkoapäin pieneltä, sisältä katsottuna tilaa on yllättävän paljon. Tieto myös lisää arvostusta.

– Oluesta on tullut sisäänheittotuote kaupoille ja sen hinta on korkeista veroista huolimatta painettu tosi alas. Kun täällä kerrotaan, että valmistus kestää viisi viikkoa ja kuinka paljon työtä se vaatii, osaa arvostaa tuotetta, Paavola sanoo.

Nokian panimolla on myös paljon suunnitelmia tulevaan. Kapasiteettia on tarkoitus laajentaa sekä oluen että virvoitusjuomien valmistuksessa. Se tarkoittaa muun muassa varastolaajennuksia. Eikä elämyspuolikaan ole jäämässä tähän. Luvassa on tapahtumia panimon pihassa sekä pidemmällä aikavälillä lisää asiakaspaikkoja ja isompaa ruokaa.

– Yritetään nousta kohti aurinkoa jossain vaiheessa, Lehmussaari sanoo arvoituksellisesti.

Panimon terassi on tällä hetkellä tarpeeseen nähden liian pieni. Tulevana kesänä on tarkoitus laajentaa terassia katutasossa, mutta jossain vaiheessa paikkoja aiotaan hakea korkeammalta.

– Onko se sitten katolla, mutta ainakin jotenkin lähempänä aurinkoa, Paavola sanoo.

Kesäkuussa panimon pihalla järjestetään BBQ-tyylinen ruokafestivaali.

– Suomen kovimpia grillaajia, jotka kilpailevat grillauksessa MM-tasolla, tulee paikalle.

Toinen iso tapahtuma on Oktoberfest, jonne Lehmussaaren mukaan on tulossa ”aivan huippuesiintyjä”.

– Siihenkin pistetään pykälä lisää viime syksyyn verrattuna, Paavola lupaa.