Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereella ihmetellään: alle 4-vuotiaille riskiryhmäläisille ei ole haettu koronarokotteita – "Tuntuu tilastollisesti epäuskottavalta Tampereen kokoisessa kaupungissa"

Tampereella ihmetellään, miksei uudeksi ikäryhmäksi koronarokostuksen piiriin helmikuun lopussa nostettuja 0,5–4-vuotiaita riskiryhmäläisiä ole hankkiutunut rokotukseen lainkaan.

THL suosittelee lasten koronarokotuksia annettavaksi riskiryhmään kuuluville lapsille. Uutena ikäryhmänä suosituksiin ovat tulleet pikkulapset kuuden kuukauden ikäisistä 4-vuotiaisiin.

– Meillä on kerran viikossa valmius rokottaa riskiryhmien 6 kuukautta–4 vuotta ikäisiä uutena ryhmänä ja aina 11-vuotiaaseen asti. Näitä uusia 6 kuukautta–4 vuotta ryhmän lapsia ei ole hakeutunut lainkaan rokotuksiin ja tuntuu tilastollisesti epäuskottavalta Tampereen kokoisessa kaupungissa, siksi epäily, että tieto ei ole saavuttanut kohderyhmää tässä haasteellisessa Pirhan verkostossa, epäilee osastonhoitaja Elina Siren.

Rokotuksia annetaan Tipotien äitiys- ja lastenneuvolan tiloissa (Tipotie 4, 4krs B-siipi) Tampereen ja Oriveden riskiryhmiin kuuluville lapsille.

Ajanvaraus tehdään Pirkanmaan terveysneuvonnan numerosta 03 384 5000 (joka päivä kello 7–22). Rokotukselle voi tulla myös ilman ajanvarausta walk in -periaatteella. Seuraava rokotuspäivä on keskiviikkona 22. maaliskuuta kello 11–17.30.

Lapsi on tuotava rokotettavaksi huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta, ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotettavaksi tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta.