Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Ilmassa oli minimestaruusottelun tunnelmaa" – Kuka on ennakkosuosikki? Näin vastaavat Ilveksen Les Lancaster ja Tapparan Geoff Platt

Jypistä Tapparaan marras-joulukuun taitteessa siirtynyt hyökkääjä Geoff Platt, 37, tuli itse asiassa kotiin, kun ryhtyi pelaamaan Tampereella.

Kanadalaissyntyinen jääkiekkoilija on asunut Tampereella siitä asti, kun pelasi Ilveksessä kaudella 2008–09 ja tapasi sesongin aikana nykyisen suomalaisvaimonsa.

– Parasta on se, että kun tulen areenalta harjoituksista kotiin, pääsen heti palaamaan aitoon tavalliseen elämääni enkä mene vain johonkin asuntoon jossakin päin maailmaa, Platt sanoo.

– Minun olisi pitänyt tehdä tällainen päätös jo paljon aiemmin. Jotkut pelaajat ainakin Pohjois-Amerikassa eivät halua pelata kotikaupungissaan, mutta minun mielestä se on fantastista, hän jatkaa.

Konkarihyökkääjä hyppäsi liikkuvaan junaan, joka on taas jyräämässä kohti finaaleja. Platt kertoo ilmapiirin olleen viime viikkoina Tapparan pukukopissa sellainen, että valmistautuminen loppuviikosta alkaviin pudotuspeleihin näyttää hyvältä.

– Viime kaudella Tapparan nousu tapahtui hissukseen kevättä kohti ja joukkue oli parhaimmillaan juuri silloin kuin pitikin.

Ilveksen yhdysvaltalainen huippupakki Les Lancaster, 28, teki runkosarjassa 47 pistettä. Lukema on Ilveksen puolustajien yhden kauden piste-ennätys.

Hän kokee Ilveksen olevan samanlaisessa kehityskaaressa kuin Platt näkee Tapparan tilanteen.

– Joukkueemme otti oikeita askeleita 15 viime pelin aikana. Se valmisti meitä tätä hetkeä varten. Pääsimme testaamaan, miten hoidamme tiukat pelit kotona ja vieraissa, mitä teemme, kun menetämme johdon ja miten jatkoaikavoitto napataan, Lancaster sanoo.

Vanhan sanonnan mukaan pudotuspelit on oma maailmansa. Ainakin jokaisen ottelun merkitys on suurempi kuin runkosarjassa ja peli toisen perään tuijotellaan samojen vastajoukkueen pelaajien naamoja.

– Yliopistosarjassa oli vain paras viidestä -systeemi tai peräti yhdestä voitosta poikki -tapa, joten pelasin viime vuonna Ilveksessä ensimmäiset paras seitsemästä -ottelusarjani. Se on vaativa systeemi, mutta siinä todella oppii tuntemaan vastustajan, Les Lancaster pohtii.

Tapparan Geoff Plattin mielessä pyörivät samat ajatukset.

– Kun vastustajina ei olekaan 14 muuta joukkuetta vaan vain yksi, voi todella keskittyä siihen yhteen. Kahden, kolmen ottelun jälkeen pudotuspelisarjaa pelaaville joukkueille ei tule enää yllätyksiä toisistaan, Tapparan nelosketjussa urakoiva Platt muistuttaa.

Tamperelaisjoukkueet ovat suurimmat ennakkosuosikit voittamaan jääkiekon miesten Suomen mestaruuden.

Platt sanoo, että hänellä ei ole kokemuspohjaa vastaavasta tilanteesta.

– Olen syntynyt Torontossa ja ainoa vertailukohta voisi olla se, kun Toronto Maple Leafs kohtaa NHL:ssä Montreal Canadiensin, mutta se on silti eri asia, Platt toteaa.

– En etukäteen ymmärtänyt miten historiallinen ottelu viime perjantain paikallispeli oli. Vaimoni kertoi sitten, että Ilves ja Tappara ovat viimeksi olleet perussarjan ykkönen ja kakkonen 63 vuotta sitten, mies päivittelee hämmentävää tilannetta.

Ilveksen Lancasterin mukaan on hauska olla osa kahden saman kaupungin joukkueen taistelua paremmuudesta maan huipulla.

– Viimeisessä runkosarjakohtaamisessa ilmassa oli minimestaruusottelun tunnelmaa. Näiden joukkueiden välillä on aina kilpailua, mutta nyt tilanne on varsin erityinen, Les Lancaster iloitsee.

Tappara aloittaa puolivälierät perjantaina 17. maaliskuuta ja Ilves lauantaina 18. maaliskuuta.