Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamkin muutosneuvottelut päättyivät: 28 irtisanotaan – "Haluamme varmistaa, että toiminta Suomen toiseksi suurimpana ammattikorkeakouluna on turvattu tulevaisuudessakin"

Tampereen ammattikorkeakoulun muutosneuvottelut ova päättyneet

Tamkin hallitus hyväksyi kokouksessaan keskiviikkona esityksen yhteensä 28 henkilön työsuhteen irtisanomisesta ja 49 henkilön työsuhteen muutoksesta.

Henkilöstösopeutuksilla saavutetaan noin 2,2 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Muutosneuvottelujen piirissä oli osa TAMKin hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöstä sekä opetushenkilöstöstä yliopettajat. Muutosneuvottelujen perusteet ovat olleet toiminnalliset, tuotannolliset ja taloudelliset samoin kuin työnantajan toiminnan uudelleen järjestelyn perusteet.

Tamin mukaan tavoitteena on ollut ennakoida jo vuotta 2024 ja siitä eteenpäin näköpiirissä olevia toimintaympäristön ja asiakastarpeiden muutoksia.

Tamk tavoittelee muutosneuvottelujen jälkeisillä toimenpiteillä noin 2,5 miljoonan euron vähennystä henkilöstökuluissa vuonna 2024. Myös muita säästötoimia tehdään jatkuvasti.

– Tamkin valtiolta saama perusrahoitus ei mahdollista nykyisellä toimintatavalla jatkamista kustannusten noustessa. Henkilöstömenot ovat yli kaksi kolmasosaa TAMKin kustannuksista, ja loppukolmanneksessa on paljon kiinteitä menoja, joita ei voida välttää. Tällöin työmäärää ja henkilöstömenoja on sopeutettava mahdollisuuksien rajoihin, sanoo rehtori-toimitusjohtaja Tapio Kujala tiedotteessa.

– Tarve lisätä ulkopuolisen rahoituksen osuutta on viime vuosikymmenen aikana kasvanut jatkuvasti. Talouteemme vaikuttaa myös se, että määräaikaisten lisäaloituspaikkojen rahoitus on jäämässä pois vuosina 2023–2024. Samanaikaisesti sopeutustoimien kanssa kehitämme strategiakärkiemme mukaista osaamista ja hyödynnämme digitaalisuutta toiminnan kehittämisessä. Haluamme varmistaa, että TAMKin toiminta Suomen toiseksi suurimpana ammattikorkeakouluna on turvattu tulevaisuudessakin.