Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Skeittipaikkoja, sateenkaarinuorten ryhmä, turvallisemat suojatiet Vuorekseen... – Näin Etelä-Tampereelle jaettiin massia nuorten toiveiden mukaan

Yli tuhat etelätamperelaista nuorta valitsi Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden osallistuvan budjetoinnin Etelän massit -äänestyksessä, millaista yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta lisäävää lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa Etelä-Tampereelle tulisi järjestää.

Lasten ja nuorten ryhmät pystyivät hakemaan tammikuussa rahaa toimintaan, joka on heidän itsensä ideoimaa ja kaikille avointa. Helmikuussa suoritetussa äänestyksessä 1200 etelätamperelaista nuorta antoi äänensä näille ideoille. Äänestyksen tuloksena Etelän massit -rahaa myönnettiin 15 hakijalle. Euroja jaettiin yhteensä noin 40 000.

Toteutettavien ideat tuovat muun muassa sateenkaarinuorten ryhmän Hervantaan, parempia skeittimahdollisuuksia Etelä-Tampereelle, Larp-leirin nuorille, nuorten toteuttaman Herwoodfestin Hervantaan sekä turvallisuutta Vuoreksen puistokadun suojateille.

– Saimme nuorilta valtavan hienoja ja monipuolisia ideoita äänestykseen, ja oli mukava huomata, kuinka aktiivisesti nuoret myös äänestivät. Seuraavaksi vuorossa on sitten se paras vaihe, jossa lapset ja nuoret pääsevät toteuttamaan omia ideoitaan, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Päivi Niskanen tiedotteessa.

Etelän masseissa jaettavat rahat ovat osa Tampereen kaupungin vuoden 2022 osallistuvaa budjetointia eli osbua, jonka toukokuisessa äänestyksessä tamperelaiset pääsivät valitsemaan, mitkä ovat parhaita arjen turvallisuutta lisääviä tekoja.