Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tässä ovat Tampereen ennakkoäänestyspaikat – Joukossa uusia paikkoja, myös ulkona voi äänestää

Eduskuntavaalien ennakkoäänestysaika on keskiviikosta 22. maaliskuuta tiistaihin 28. maaliskuuta. Varsinaista vaalipäivää vietetään sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Tampereella uusia ennakkoäänestyspaikkoja ovat Tays Keskussairaalan pääaula ja palvelupiste Frenckell, joka korvaa Virastotalon äänestyspaikkana. Prisma Kalevassa on kaksi ennakkoäänestyspistettä, ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Tampereella voi äänestää myös ulkona, sillä Lielahden Prismassa on äänestyspisteet sekä sisällä että ulkona.

Kotona voi äänestää ennakkoon 22.3.–28.3., jos äänestäjän kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestykseen oikeutetun on ilmoittauduttava Tampereen kaupungin keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 21. maaliskuuta kello 16 mennessä.

Jokainen äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Vaalipäivänä voi äänestää vain oman äänestysalueen äänestyspaikassa.