Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Dinosaurukset valtaavat Tampere-talon – Kesänäyttelyn on nähnyt maailmalla yli miljoona ihmistä

Koko perheen interaktiivinen Dinosaurukset-kesänäyttely on esillä Tampere-talossa 1.7.–13.8.

Sorsapuistosaliin rakentuva näyttely sisältää liikkuvia ja äänteleviä dinosaurushahmoja, toiminnallisia puuhapaikkoja ja uusinta VR-teknologiaa. Italiassa valmistetun näyttelyn on nähnyt jo yli miljoona vierailijaa.

Dinosaurukset-kesänäyttely sisältää parikymmentä liikkuvaa ja ääntelevää dinosaurushahmoa, jotka on valmistettu esihistoriallisten esikuviensa näköisiksi ja kokoisiksi pienintä yksityiskohtaa myöten.

Mukana ovat dinosaurusten kuningas tyrannosaurus rex, jättimäinen diplodocus, lentolisko pteranodon, viekas velociraptor sekä monet muut vanhat ja uudet tuttavuudet.

Näyttelyn takana on eurooppalainen World Touring Exhibitions -näyttelyjärjestäjä, jonka Tähtien sota -keräilyesineitä sisältävä Unofficial Galaxies -näyttely toi Tampere-taloon 30 000 vierailijaa kesällä 2022.

Korkeatasoista animatroniikkaa hyödyntävä dinosaurusnäyttely on valmistettu Italiassa, jossa sen on nähnyt yli miljoona vierailijaa. Kansainvälisellä Dinosaur Invasion -nimellä kiertänyt näyttely sai suuren suosion Roomassa, Milanossa, Napolissa ja Firenzessä. Ennen Tampereelle tuloa näyttely on esillä Sveitsissä.

Dinosaurukset-kesänäyttely raottaa salaperäisyyden saniaisverhoa ja kurkistaa hurjien hirmuliskojen ja kekseliäiden kasvissyöjien asuttamiin valtakuntiin mesotsooisella maailmankaudella. Tutustumiskierros alkaa triaskaudelta noin 230 miljoonan vuoden takaa ja kulkee jurakauden halki aina myöhäiselle liitukaudelle noin 65 miljoonan vuoden taakse, jolloin dinosaurusten aika päättyi.

Sorsapuistosalin näyttävät lavastukset kuljettavat vierailijat keskelle vehreitä viidakkomaisemia. Dinosaurukset-näyttelyn suunnittelee näyttelyarkkitehti Taina Väisänen, joka on vastannut myös Muumimuseon näyttelyiden ja Tampere-talon aiempien kesänäyttelyiden suunnittelusta.

Valosuunnittelusta vastaa Ville Syrjä. Immersiivisellä kierroksella vierailijat voivat uppoutua uusinta teknologiaa ja tutkittua tietoa sisältäviin VR-maailmoihin, jotka saavat dinosaurukset ja niiden elinympäristöt heräämään henkiin hauskalla ja opettavaisella tavalla.

Perheen pienimmille paleontologeille näyttely sisältää toiminnallisia puuhapaikkoja, joissa lapset voivat muun muassa kaivaa hiekan peitosta fossiileja.

Näyttelyvieraat pääsevät nauttimaan virvokkeita tunnelmallisessa Dino Café -teemakahvilassa, ja yhteinen kesäpäivä huipentuu Dino Shop -puodissa, jossa on myynnissä dinosaurusaiheisia leluja, pelejä ja tuotteita moneen makuun.