Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kangasala palkittiin elinvoimastaan – "Kunnat kirittävät toinen toisiaan ja kilpailun taso nousee vuosi vuodelta"

Kangasala on Pirkanmaan vuoden yrittäjyys- ja elinvoimakunta.

Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto palkitsivat Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailun menestyjät Nokialla, Pirkanmaan Elinvoima-seminaarissa eilen tiistaina.

Kilpailuun osallistutaan kyselytutkimuksella, joka täytetään paikallisen yrittäjäyhdistyksen, kunnan elinkeino- ja yritysasiahenkilöiden, kunnan tai kaupungin johtajan sekä paikallisten luottamushenkilöiden kanssa.

Kyselytutkimus arvioi kunnassa olemassa olevia rakenteita, kunnan ja yrittäjien välistä yhteistyötä, yrittäjille tarjottavia tukipalveluita, sääntelyn sujuvuutta sekä paikallista yrittäjyysasennetta.

Jo seitsemättä kertaa järjestetyn kilpailun myönteiset vaikutukset näkyvät jo konkreettisina toimenpiteinä kunnissa.

– Kunnat kirittävät toinen toisiaan ja kilpailun taso nousee vuosi vuodelta. Parhaimmillaan kilpailu saa aikaan positiivisen kierteen; yrittäjyys lisääntyy ja helpottuu, ja sen myötä myös työpaikat ja palvelut lisääntyvät, Pirkanmaan liiton innovaatio- ja tulevaisuustyön johtaja Petri Räsänen iloitsee tiedotteen mukaan.

Kangasalaa kiitellään siitä, että kaupungissa tehdään laajamittaista yhteistyötä yrittäjyyttä ja elinvoimaa kehittävien tahojen kanssa, muun muassa eri yrittäjyyskasvatustahot, Business Finland, Business Tampere ja Kangasalan lähikunnat. Kangasalan hankinnat on järjestetty avoimesti ja kunnalla on käytössä myös palvelusetelimalli. Paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa Kangasalan kaupunki keskustelee säännöllisesti. Myös vuoden 2023 painopisteenä olleiden vastuullisuusasioiden huomioiminen on kunnassa laajamittaista ja jäntevää.

Elinvoiman kirittäjä -palkinnon voitti Akaan kaupunki.