Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Komediateatterissa muistellaan Esko Raipiaa – Tarinoita kertovat muun muassa Tapio Parkkinen ja Heikki Nousiainen

Tampereen Teatterikerho ja Tampereen Teatterimuseo järjestävät 20. maaliskuuta kello 18 Esko Raipia -muisteluillan. Ilta järjestetään Tampereen Komediateatterissa.

Tarinoita vuosikymmenien varrelta on kertomassa Eskon pitkäaikainen ystävä ja työtoveri Tapio Parkkinen. Mukana on myös joukko muita Eskon ystäviä sekä opiskelu- ja työtovereita, kuten Eija ja Heikki Nousiainen, Timo Nissi sekä Mauri Saikkonen.

Marraskuussa 2022 menehtynyt Esko Rapia oli teatterialan monitoimiosaaja, jonka moni muistaa näyttelijänä tv-sarjoista sekä Tampereen Komediateatterin perustajana. Ystävät muistavat Eskon lämpimänä persoonana, joka oli aina valmis auttamaan läheisiä.

Esko Raipia teki myös hyväntekeväisyystyötä erityisesti lasten- ja nuorten keskuudessa. Tampereen Teatterikerhon ylläpitäessä Pyynikin kesäteatteria Esko Raipia toimi teatteripäällikkönä, ja Tampereen Teatterimuseossa Esko oli perustajajäsen ja hankkeen vahva eteenpäin viejä.

Tapio Parkkinen on pitänyt kymmeniä teatterialan muisteluiltoja Tampereella viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Aiheena ovat olleet yksittäiset näyttelijät, teatterit tai teemat. Helmikuussa 2023 järjestetty Veikko Sinisalo –ilta oli koronan jälkeen ensimmäinen muisteluilta, ja se keräsi paikalle yli sata kuulijaa.

Tapahtumaan peritään 5 euron pääsymaksu, ja paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Illan tuotto lahjoitetaan Esko Raipian stipendirahastoon.