Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väinämöinen komediassa, nykyklassikkotrilogiaan viides osa, Seela Sella videolla, avoimia suhteita... – TTT julkisti viisi kantaesitystä lisää

Tampereen Työväen Teatterin ohjelmisto täydentyy, syksyllä 2023 on luvassa yhteensä seitsemän kotimaista kantaesitystä.

Teatteri julkisti jo aiemmin Suuren näyttämön kaksi uutuutta. musiikkikomedian Pyöreän pöydän ritarit ja Moliére-versioinnin Saituri – Ihana raha.

Eino Salmelaisen näyttämöllä Juha Hurme ohjaa Väinämöisen kansanrunojen alkulähteille.

Väinämöinen-näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Juha Hurme haluaa tutkia villiä pohjoiseurooppalaista suullista perinnettä alkuperäisen materiaalin valossa. Syksyn ensimmäisenä ensi-iltana 29.8. Eino Salmelaisen näyttämöllä alkaa Sammon metsästys räävittömän sydämellisessä komediassa. Rooleissa Petra Ahola, Teija Auvinen, Pentti Helin, Janne Kallioniemi, Heidi Kiviharju, Myy Lohi sekä muusikkona Pekko Käppi.

Näytelmäkirjailija, ohjaaja Sirkku Peltolan rakastettu näytelmäsarja – teatrologia – suomalaisen elämänmenon muutoksesta on kasvanut trilogiasta jo viidenteen osaan. Itsenäinen tarina elää samat henkilöhahmot kuin Suomen hevonen, Yksiöön en äitee ota, Lämminveriset ja Hevosten keinu. Karhean maanläheinen mutta nykyaikainen kertomus saa kantaesityksensä 5.10. Eino Salmelaisen näyttämöllä. Lavastuksesta vastaa Hannu Lindholm ja puvuista Marjaana Mutanen. Rooleissa Ola Tuominen, Tuire Salenius, Miia Selin, Aimo Räsänen, Mika Honkanen, Anna Kuusamo, Jyrki Mänttäri, Saska Pulkkinen.

Lastenteatteripanostuksena Laura Ruohonen yhdessä visualisti Erika Kallasmaan kanssa tekee vedenalaisen jännitysretken Merimonstereissa. Fyysisen teatterin taiturit Marc Gassot ja Anna Kuusamo vastaavat näyttelijäntyöstä. Monsterimaailman luovat lastenkulttuurin palkittu työpari, runoilija-ohjaaja Laura Ruohonen ja visualisti Erika Kallasmaa. Kantaesitys 19.10. on Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Kellariteatterin Pieni maailma on uusi näytelmä Hitler ja Blondi -menestysesityksen tekijöiltä. Näytelmä yhdistää fiktiota ja faktaa. Sen lähtökohtana ovat näyttelijä Seela Sellan omakohtaiset kokemukset 1960-luvun Intiimiteatterissa. Näytelmä on osa Michael Baranin kirjoittamaa ja ohjaamaa, yksilötarinoiden kautta 1900-luvun poliittisia ja aatehistoriallisia vaiheita sekä eurooppalaista muistoa käsittelevää näytelmäsarjaa, jonka muita osia ovat Tyttö, joka käveli (Kansallisteatteri 2018), Hitler ja Blondi (TTT/Kansallisteatteri 2020) ja maaliskuussa 2023 Kansallisteatterissa kantaesitetty Nuoret idealistit. Rooleissa nähdään Emmi Kaislakari, Inke Koskinen ja Petra Karjalainen sekä Seela Sella (videolla). Kantaesitys on 12.9.2023 Kellariteatterissa.

TTT-Klubin syksyn kantaesityksenä nähdään Riikka Suomisen menestyskirjaan perustuva dramatisointi Suhteellisen vapaata. Ensi-ilta on 8.9. Tarinan avoimista suhteista on dramatisoinut Aino Pennanen ja ohjannut Aino Kivi. Rrooleissa nähdään Eriikka Väliahde, Tuukka Huttunen, Saska Pulkkinen ja Maiju Saarinen.

Osa TTT-Klubin syksyn musiikkiesityksistä avataan nyt myyntiin. Esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Jukka Gustavson, Pelle Miljoona, Erja Lyytinen, Edu Kettunen, Sami Yaffa, Kauko Röyhkä, Paleface ja Dave Lindholm. Musiikki- ja stand up -vierailut päivittyvät TTT-Klubin nettiin kevään aikana.

Ohjelmistossa jatkavat Suuren näyttämön Katrina, Kellariteatterin loppuunmyydyille saleille esitetty Pienen hauen pyydystys sekä Sad Songs from the Heart of Europe ja Teatterin rouva Tilda, joka tulee ensi-iltaan 23.3. TTT-Klubilla ohjelmistossa jatkavat Tää on ihan perheestä sekä Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu.