Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan ABC-asemille tulee lisää uusia sähköautojen latauskenttiä

S-ryhmä investoi voimakkaasti valtakunnalliseen sähköautojen latausverkostoon tänä vuonna. Vuoden 2023 aikana Suomen suurteholatausverkosto laajenee merkittävästi, kun eri puolille maata rakennetaan satoja uusia ABC-latauspisteitä.

Pirkanmaa on yksi alueista, joilla ABC-latausverkosto kehittyy voimakkaasti. Tämä tarkoittaa tehonnostoja olemassa oleviin latauskenttiin. mutta myös uusien latauskenttien rakentamista.

Kun asiointilatauspisteitä muokataan teholatauspisteiksi, latausaika lyhenee ja latauskenttä pystyy ottamaan päivän aikana vastaan enemmän autoja.

ABC-latausasemia on tällä hetkellä yhteensä 220 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä 1 330 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 738, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 261 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 200 kW) 331 kappaletta. Loppuvuonna auton voi ladata jo noin 300 ABC-latausasemalla eri puolilla Suomea.