Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Tuomiokirkossa on katto korkealla ja seinät leveällä” – Tamperelainen ja Tampereen seurakunnat järjestävät Suuren vaalipaneelin

Tamperelainen ja Tampereen seurakunnat järjestävät Suuren vaalipaneelin Tuomiokirkossa.

Kaupunkilehti Tamperelainen ja Tampereen evankelis-luterilaiset seurakunnat järjestävät Suuren vaalipaneelin Tuomiokirkossa tiistaina 14. maaliskuuta.

Paneeliin osallistuvat Lauri Lyly (sd.), Anna-Kaisa Ikonen (kok.), Sakari Puisto (ps.), Oras Tynkkynen (vihr.), Jouni Ovaska (kesk.), Mikko Aaltonen (vas.) ja Sari Tanus (kd.). Vaalipaneelin juontavat Tamperelaisen päätoimittaja Petteri Mäkinen ja seurakuntayhtymän vs. viestintäjohtaja Eva Wäljas.

– Kaupunkilehti ja seurakuntayhtymä ovat molemmat yhteiskunnallisia vaikuttajia ja vaalit ovat kansanvallan ja yhteiskunnan kannalta tärkeä instituutio. Äänestäminen on toimitus, joka kiinnittää yhteiskuntaan ja äänestysprosentti kertoo yhteiskunnan tilasta, Mäkinen sanoo.

– Kyse on yhteisten asioiden hoitamisesta ja hyvän elämän rakentamisesta, johon kirkko haluaa osallistua, Wäljas lisää.

– Ajattelen myös niin, että tämä aika on monin tavoin ollut aika toivotonta ja itse uskon, että parasta toivon rakentamista ovat teot, Wäljas sanoo.

Vaalipaneelissa ovat läsnä niin arvot kuin arkikin. Mäkisen mukaan puolueiden ideologisten ja käytännön poliittisten erojen on hyvä hahmottua vaalipaneelissakin. Silti lähes yhtä tärkeää on löytää asioita, joista ollaan yhtä mieltä.

– Erojen avaaminen on osa äänestäjän kuluttajansuojaa. Asiat, joista ollaan yhtä mieltä, ovat taas todennäköisiä kehityssuuntia. Pitää muistaa, että kansanedustajat ovat keskeisiä äänitorvia Pirkanmaan etujen valvomisessa, Mäkinen sanoo.

Tuomiokirkko rakennuksena sopii Wäljaksen ja Mäkisen mukaan vaalipaneelille erittäin hyvin.

– Tämä on paikka, jossa on katto korkealla ja seinät leveällä. Täällä on tilaa ja avaruutta erilaisille mielipiteille ja ajatuksille, Wäljas sanoo.

Monenlaisia historiallisia vaiheita nähnyt Tampereen Tuomiokirkko on muun muassa toiminut vuoden 1918 sisällissodan aikana turvapaikkana 2 000 ihmiselle.

– Täällä on luodinreiät katossa ja kirkko on nähnyt vaikka mitä. Tämä tila antaa myös perspektiiviä sille, että olemme selvinneet todella vaikeista ajoista ennenkin yhdessä, Wäljas sanoo.

Suuri vaalipaneeli Tampereen tuomiokirkossa tiistaina 14.3. kello 18–19.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Vaalipaneeli striimataan Tamperelaisen verkkosivuilla ja Tampereen seurakuntien Facebook-sivulla.