Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden tamperelainen 2023 | ”Tampere on minun henkinen kotini" – Jenni Poikeluksen kova työ tuotti vihdoin tuloksen

Radiopersoonan vuosien kampanja lehtijuttuun pääsemiseksi lapsuusvuosien kotikaupungissa tuotti lopulta Vuoden tamperelainen 2023 -palkinnon.

Vuoden tamperelainen 2023 on Ylen radiotoimittaja ja tv-juontaja Jenni Poikelus.

Nykyisin YleX:n Poikelus, Pehkonen ja Parikka -aamuohjelmaa juontava radiopersoona voitti tämän vuoden äänestyksen ylivoimaisesti ottamalla hieman vajaan kolmanneksen kaikista lähes 6000 äänestä.

– Olen ylpeä ja otettu tästä palkinnosta. Kova työ on tuottanut tuloksen, naurahtaa Poikelus.

Tampereella koko lapsuutensa ja nuoruutensa asunut Poikelus, 35, on pitänyt Tampere-taustaansa voimakkaasti esillä juontamissaan YleX:n ohjelmissa jo useamman vuoden ajan.

– Kaikki alkuaan lähti siitä, kun Raahen Seutu teki kansikuvajutun sieltä kotoisin olevasta Jere Pehkosesta, jonka kanssa juonsimme silloin YleX:n iltapäiväohjelmaa. Asiaa ruodittiin lähetyksessä ja me muut ryhdyimme ihmettelemään, miksi meistä ei ole tehty juttuja kotipaikkakuntien lehtiin. Tästä syrjimisestä syntyi kestopuheenaihe lähetyksiin.

Spekuloinnin kohteeksi nousi myös se, miksei radiojuontajaa ole huomioitu Vuoden tamperelainen -äänestyksessä. Ahkeruus tuotti äänestyksen kakkostilan jo vuonna 2021 ehdokaslistan ulkopuolisena mustana hevosena.

Tampere on minun henkinen kotini. Se on yhtä aikaa suuri ja pieni kaupunki.

Lisäpontta Poikelus sai syksyn 2021 Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta, jossa kanssakilpailija Waltteri Torikan Tampere-tausta huomioitiin selvästi näkyvämmin kuin Poikeluksen.

– Kuvitteellisista salaliitoista ja riidoista tamperelaisen median kanssa on riittänyt radiossa spekulointia pitkäksi aikaa, nauraa radiopersoona.

Tänä vuonna myös äänestyksen valintaraati huomioi lopulta suosikkijuontajan vahvan panostuksen ja nosti tämän mukaan viralliselle ehdokaslistalle. Osaperusteena oli myös juontajan paikka Tohlopin Mediapoliksessa kuvattavan Ylen TV 1:n lauantai-illan suoran Hengaillaan-visailuohjelman juontajana.

Poikelus vakuuttaa, ettei entinen kotikaupunki ole hänelle vain radioläpän aihe.

– Tampere on minun henkinen kotini. Se on yhtä aikaa suuri ja pieni kaupunki, tiivistää Poikelus.

Valtaosan lapsuuttaan Leinolassa viettänyt Poikelus ehti asua tätä ennen perheensä kanssa Lentävänniemiessä, Atalassa ja Ruotulassa.

– Leinola oli pelkkää metsää, kun sinne muutimme. Valmiina oli vain Leinolan koulu. Mäentakusenkatu oli hiekkatie, muistelee Poikelus 1990-luvun puoliväliä.

Alaluokat Poikelus kävi Leinolan koulussa, yläluokat Sampolassa ja lukion Kalevan lukiossa. Tampere jäi, kun opiskelupaikka löytyi Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun viestintälinjalta. Heti harjoittelun jälkeen auennut työura Yleisradiossa on pitänyt kotiosoitteen Helsingissä.

– Nuoruusvuosien Tampereelta on lämpimät muistot silloisesta Bermudan kolmiosta, jonka kulmat olivat Klubi, Ruma ja Amadeus. Sitä reittiä tuli ravattua paljon. Kolmiossa oli myös silloinen Hotelli Victoria, jossa olin monta vuotta kesätöissä.

Suosikkijuontaja haluaa kiittää YleX:n kuuntelijoita osuudesta äänisaaliissa. Palkinto ja sen tuoma huomio tarkoittaa sitä, että Tampere-kampanjan tavoitteet on nyt saavutettu. Tosin Yle X:n aamuissa ei puheenaihetta olla hylkäämässä kokonaan.

Mika Parikasta ei ole vielä ollut juttua missään Kirkkonummella ilmestyvässä paikallislehdessä. Tämä asia täytyy hoitaa kuntoon, lupaa Poikelus.

Äänestyksen top 5:een nousivat lisäksi nuorten yrittäjien kestävän kulutuksen designmyymälä Miela Designroom, Tampereen Teatterin Anastasia-tähti Pia Piltz, kirjailija Anneli Kanto ja myös Tampereella kuvattava Elämäni biisi -ohjelma.

Vuoden tamperelainen -äänestyksen järjestävät Tamperelainen ja Tampere Tunnetuksi ry.

Muokattu 8.3. kello 12.20: Korjattu jutun toisesta kappaleesta Pelkonen Pehkoseksi.