Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensin iskee pakkanen, sitten sataa kunnolla lunta – tältä näyttää tamperelainen talviviikko

Ensin eletään pakkaspäiviä, sitten alkaa lumipyry. Tältä näyttää tiivistetysti tamperelainen, talvinen loppuviikko.

Keskiviikkona lämpötila on noin kymmenessä pakkasasteessa. Tuuli nostaa pakkasen purevuutta: pahimmillaan kylmyys tuntuu siltä, että pakkasta olisi 18–19 astetta. Torstai kiristää kylmyyttä, aamuyöllä pakkasta on Forecan ennusteen mukaan 14–15 asteen verran.

Pakkanen hellittää ja keli muuttuu viikonlopuksi, jolloin on luvassa lumisadetta. Lauantaina lunta sataa Tampereelle ennusteen mukaan yli 14 senttimetriä, sunnuntaina sademäärä on hieman yli neljä senttimetriä. Pakkanen rauhoittuu hieman alle 10 asteen lukemiin.

Forecan meteorologi Joonas Koskela kertoo, että kylmiin olosuhteisiin on selityksenä Suomen yllä oleva kylmä ilmamassa. Jos etelästä on suunnitteilla talvilomamatka pohjoiseen, kannattaa vaatteita pakata varmuuden vuoksi kunnolla mukaan, sillä perillä tervehtii arktinen olosuhde.

– Suomen yllä oleva ilmamassa on entisestään kylmenemässä, joten pilvisyydestä riippuen tulevina öinä voi hyvinkin olla pohjoisessa jälleen yli 30 pakkasasteen lukemia. Jopa 35 asteen pakkaset ovat uudelleen mahdollisia, jos sää on riittävän selkeää. Myös etelässä pakkanen on viikon aikana öisin kireämpää, selkeimmillä alueilla mennään 15 pakkasasteen vaiheille, Koskela kertoo.