Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivisin senioritalon lounasruokaa, iltaisin Sri Lankan makumaailma – Tampereella avaa ravintola erikoisella testijaksolla

Tampereelle tulee uusi srilankalainen ravintola. Taste of Sri Lanka avaa ovensa ensi viikon torstaina Pyynikillä osoitteessa F.E. Sillanpäänkatu 2.

Senioritalo Kontu Pyynikin rakennuksessa olevassa ravintolatilassa toimii lounasaikaan Konnun keittiö. Sen ja kolme muuta saman nimistä ravintolaa omistaa tamperelainen Rajkumar Sabanadesan yhtiökumppaninsa kanssa.

– Konnun keittiö on iltaisin ja viikonloppuisin tyhjäkäynnillä, joten ajattelimme, että miksipä emme voisi kokeilla tilassa srilankalaisen ravintolan pitämistä lounasajan ulkopuolella, Sabanadesan sanoo.

Hän kertoo, että Taste of Sri Lanka -ravintola on ensin auki kuuden viikon testijakson ajan torstaisin ja perjantaisin kello 17–21 sekä lauantaisin kello 12–21. Jos ravintola herättää riittävästi kiinnostusta, jatkuu sen toiminta samassa tilassa siihen asti, kunnes Rajkumar Sabanadesan löytää Tampereen keskustasta sopivan paikan pysyvälle srilankalaisravintolalle.

Srilankalaisen ilta- ja viikonloppuravintolan tulemisesta senioritaloon on käyty keskustelemassa talon asukaskokouksessa ja palaute on Sabanadesanin mukaan ollut hyvää.

– Asukkaat sanoivat, että kiva, kun taloon tulee säpinää iltoihin ja viikonloppuihin.

Taste of Sri Lankan keittiössä häärivät Sri Lankassa muutamaa ravintolaa pyörittänyt Gayan Samarathunga sekä Tampereella yliopistossa opiskelevat Nadeesha Perera ja Niranjika Rathnawardhana.

Ravintola ammentaa makumaailmansa Sri Lankan historiasta, maantieteestä ja kulttuurivaikutteista.

Yleisimmät ainesosat srilankalaisessa ruoassa ovat riisi, kookos sekä mausteet kuten kaneli, kardemumma ja neilikka. Kala on suuressa roolissa srilankalaisessa keittiössä.

Maan kuuluisa katuruoka on kottu roti, joka on suolainen, monipuolinen ja mausteinen ruoka.

Taste of Sri Lankan menussa on monenlaisia kottu-annoksia, joissa täytteenä on muun muassa munaa, kanaa, possua, nautaa, juustoa, kasviksia sekä parata rotia.