Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elohopea kipusi plussalle, miten käy Pirkan hiihdon? – "Lumetuksiin on varauduttu, jos lämpöiset kelit vielä pääsevät yllättämään ennen hiihtopäivää"

Tulevana sunnuntaina Pirkan Hiihto järjestetään jo 67. kerran.

Lumitilanteen takia täydelle 90 kilometrin matkalle Kankaanpään Niinisalosta Ylöjärven Teivoon ei nyt päästä, vaan järjestäjät ovat viime viikot paiskineet töitä 70 kilometrin mittaisen Kangas-Pirkan hyväksi Kankaanpään, Jämijärven ja Ikaalisten alueella.

– Ladut ovat kunnossa. Lumetuksiin on varauduttu, jos lämpöiset kelit vielä pääsevät yllättämään ennen hiihtopäivää. Viikonloppua kohti mentäessä kelit näyttävät kääntyvän onneksi pakkasen suuntaan. Sen jälkeen viimeistelyt tehdään vielä lauantai-iltana, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen tiedotteessa.

Kaikille hiihtäjille kirjataan aika, mutta suppeammalla alueella tänä vuonna käytävä Pirkan Hiihto ei nyt ole kuitenkaan kilpahiihto kärjenkään osalta.

– Reitillä on monia osuuksia, joita hiihdetään molempiin suuntiin, joten varovaisuus on paikallaan, Syrjänen muistuttaa.

Ilmoittautuneita oli vajaa viikko ennen tapahtumaa noin 650. Järjestäjän toiveissa on saada mukaan lähemmäs tuhat osanottajaa. Ilmoittautua voi vielä Teivossa tulevana lauantaina, samoin Jämin lähtöpaikalla kello 5.30 alkaen.

Viime vuonna, hyvänä hiihtotalvena Pirkan Hiihdon maalin saavutti yhteensä 1 738 hiihtäjää. Sitä ennen oli edelliset vaikeat vuodet, kun 2021 tapahtuma peruttiin koronan takia, vuonna 2020 varsinaista hiihtoa ei voitu järjestää huonon lumitilanteen takia, mutta Reppuhiihto saatiin vietyä läpi 60 kilometrin mittaisena.

Edellinen erityisen pitkä ja luminen hiihtotalvi reitin alueella vallitsi kymmenen vuotta sitten 2013. Tuolloin Pirkan Hiihto innosti mukaan 3 500 hiihtäjää.