Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyörien ja sähköpotkulautojen pysäköinnistä tulossa uudet suunnitelmat Tampereella – Pyöräparkkeja tulossa merkittävästi lisää

Tampereen kaupunki tekee pyörä- ja sähköpotkulautapysäköinnin yleissuunnitelman.

Tavoitteena on ohjata pyörä- ja sähköpotkulautapysäköintipaikkojen toteutusta yleisillä alueilla seuraavat 5–10 vuotta.

Kaupungin yleisillä alueilla on tällä hetkellä noin 4 500–6 500 pyöräpysäköintipaikkaa, mutta pelkästään keskusta-alueella pitäisi olla 10 000 pyöräpysäköintipaikkaa vuonna 2040.

Kaupunki on tähän mennessä parantanut tai lisännyt pyöräpysäköintiä lähinnä isompien uudiskohteiden tai katusaneerausten yhteydessä. Uusia tai parannettuja pyöräpysäköintipaikkoja on toteutettu vuosittain muutamia satoja.

Pyöräpysäköinnistä kysytään parhaillaan mielipiteitä asukaskyselyssä. Kaupunkilaiset voivat kertoa näkemyksiään pyöräpysäköinnistä yleisesti sekä lisätä kartalle kohteita, joissa pyöräpysäköintiä pitäisi parantaa tai lisätä.

Kyselyssä voi ottaa kantaa muun muassa liityntäpyöräpysäköintipaikkoihin, tavarapyörien pysäköintipaikkoihin sekä sähköpyörien latausmahdollisuuksiin. Kyselyssä ei käsitellä sähköpotkulautojen pysäköintiä, sillä niistä tehtiin kysely viime kesänä. Kysely on auki 12. maaliskuuta saakka verkossa osoitteessa tampere.fi/kyselyt.

Sähköpotkulautojen pysäköintiä on tähän mennessä rajoitettu pääasiassa erilaisilla aluekielloilla, jotka on sovittu yhdessä sähköpotkulautaoperaattoreiden kanssa. Lisäksi sähköpotkulaudoille on paikoin pysäköintitelineitä, ja jotkut operaattorit ovat ohjanneet käyttäjiä käyttämään telineitä pienillä palkinnoilla. Nyt pysäköintiä halutaan ohjata vahvemmin siten, että kaupunkitilan turvallisuus ja viihtyisyys eivät kärsisi. Selkeät pysäköintimahdollisuudet parantavat myös sähköpotkulautojen käyttäjien liikenneturvallisuutta ja lautojen käyttömukavuutta.