Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Psykiatrian johto irtisanoutui Pirkanmaalla – eroilmoitukset peruttiin neuvottelujen jälkeen

Pirkanmaan hyvinvointialueen psykiatrian toimialueen johto irtisanoutui, koska koki, etteivät he voi jatkaa viroissaan, mikli psykiatrian vaikea tilanne jatkuu. Psykiatria on ollut pitkään kuormittunut ja työntekijöiden rekrytoinnissa on ollut ongelmia. Pitkään jatkunut tilanne on vaikuttanut koko henkilöstöön ja erityisesti johtaviin viranhaltijoihin.

Tilanteesta käytiin maanantaina neuvottelu, jossa olivat paikalla hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola, sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen, sairaalapalvelulinjan johtaja Juha Kinnunen, sairaalapalvelulinjan johtajaylilääkäri Eija Tomás ja psykiatrian toimialueen johtaja Hanna-Mari Alanen. Neuvottelujen tuloksena aiemmin irtisanoutumisestaan ilmoittaneet toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen sekä vastuualuejohtaja ilmoittivat peruuttavansa eroanomuksensa.

Psykiatrian palvelujärjestelmästä tullaan tekemään kokonaisselvitys kevään aikana. Selvityksessä etsitään keinoja saada nykyistä parempi tasapaino palvelujen kysynnän ja tarjonnan välille. Selvityksen tukena tullaan käyttämään myös ulkoisia asiantuntijoita. Niiden lisäksi akuutteihin toiminnallisiin pulmiin kohdennetaan erityistoimenpiteitä sairaalapalvelulinjan sisäisin keinoin.