Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen seudulla on suuri paikallispuolustusharjoitus – Näillä alueilla joukot näkyvät ja kuuluvat

Panssariprikaatin johtama Pirkanmaa 23 -paikallispuolustusharjoitus kokoaa Puolustusvoimien joukkoja harjoittelemaan paikallispuolustusta sekä yhteistoimintaa Tampereen varuskunnan toimijoiden, viranomaisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa 6.–10. maaliskuuta.

Harjoitukseen osallistuu Panssariprikaatin joukkoja, mukaan lukien Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Hämeen aluetoimistot sekä viranomaisia ja muita yhteistyötahoja. Harjoitustoiminnan painopiste on Pirkanmaalla.

Pirkanmaa 23 -paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista noin 1500 henkilöä, joista noin tuhat on reserviläisiä ja noin 300 varusmiehiä, ja loput Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa.

Pirkanmaalla harjoitukseen osallistuu joukkoja Panssariprikaatin, Porin prikaatin ja Puolustusvoimien palvelukeskuksen lisäksi Tampereen varuskunnan kaikista joukoista eli Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnasta, 3. Logistiikkarykmentistä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Puolustusvoimien tutkimuslaitoksesta, Puolustusvoimien tiedustelulaitoksesta sekä Satakunnan lennostosta. Lisäksi harjoitukseen osallistuu toistasataa kuntien, poliisin ja hyvinvointialueen viranomaista, yritysten edustajaa sekä kolmannen sektorin toimijaa.

Puolustusvoimien joukkoja näkyy Tampereen seudulla Hervannan, Nekalan, Raholan lisäksi Multisillan alueilla, Kangasalan ja Ylöjärven alueilla.

Pirkanmaan alueella joukkojen harjoitteluun liittyen käytetään sivullisille vaarattomia, mutta melua aiheuttavia harjoitusampumatarvikkeita Hervannan, Lakialan, Nekalan, Ylisen ja Kaivannon alueilla.

Harjoitusviikon aikana Pirkanmaan alueella liikkuu Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten joukkoja kalustoineen, myös raskaita ajoneuvoja, kaikkina vuorokauden aikoina. Liikenteessä kehotetaan varovaisuuteen kalustoa kohdattaessa. Hälytysajoneuvoja liikkuu harjoituskohteille normaalia hälytysajoa enemmän.