Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi Paasikiventien liittymistä siirtyy asuinalueen tieltä – Tällaisia liikennejärjestelymuutoksia tulossa Hiedanrantaan

Läntisellä Tampereella Hiedanrannan kohdalla siirretään Enqvistinkadun liittymää Paasikiventiehen noin 100 metriä kaupunkiin päin. Muutos tehdään uuden asuinalueen toteuttamiseksi.

Samalla tehdään uusi kulkuyhteys Hiedanrannan vaihtopysäkille, jossa voidaan vaihtaa linja-autosta ratikkaan.

Enqvistinkadun ja siihen liittyvien Possiojankadun ja Enqvistinpolun katusuunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä 13. maaliskuuta saakka.

Nykyistä Enqvistinkatua jatketaan itään päin. Energiakadun liittymäalueella Enqvistinkadun kaistajärjestelyt säilyvät ennallaan ja kadun eteläreunassa olevaa yhdistettyä pyörätietä ja jalkakäytävää siirretään hieman erottamalla väylä ajoradasta välikaistalla.

Sellukadun liittymäalueen kohdalla Enqvistinkadun linjausta muutetaan siirtämällä katua etelään päin ottaen huomioon alueen tuleva maankäyttö. Muutostöiden yhteydessä nykyinen kulkuyhteys Enqvistinkadulta Sellukadulle katkaistaan ajoneuvoliikenteen osalta ja Sellukadun liittymäalueella sijaitseva suojatie säilyy lähes nykyisellä paikallaan.

Enqvistinkadun kaistajärjestelyt on suunniteltu siten, että linja-autoliikennereitti on mahdollisimman sujuva Paasikiventieltä Hiedanrannan vaihtopysäkille. Enqvistinkadun ja Possiojankadun liittymään Paasikiventieltä tultaessa on liittymässä kaksi vasemmalle kääntyvää kaistaa, yksi suoraan johtava kaista pohjoiseen palvelemaan Hiedanrannan alueen tulevaa maankäyttöä sekä erityisesti vaihtopysäkille suuntautuvaa linja-autoliikennettä palveleva liittymän ohittava oikealle kääntymiskaista.

Enqvistinkadun ja Possiojankadun sekä Enqvistinkadun ja Paasikiventien liittymät toteutetaan liikennevalo-ohjattuna.

Osana Ylöjärven ja Tampereen keskusta välistä korkealuokkaista pyöräilyn ja jalankulun seudullista pääreittiä sekä Hiedanrannan alueen sisäisien kulkuyhteyksien parantamista toteutetaan Enqvistinkadun ja Possiojankadun pohjoisreunaan eroteltu pyörätie ja jalkakäytävä. Kulkumuotojen sekä pyörätien kulkusuuntien erotteleminen toteutetaan ajoratamaalauksin.

Enqvistinkadun muutostöiden toteuttaminen edellyttää Paasikiventien ylittävän pyöräily- ja jalankulkuyhteyden poistamista käytöstä. Nykyisin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä oleva Paasikiventien ylittävä vanha ratasilta sekä sillalle johtavat korkeat pengerrakenteet puretaan.