Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere aikoo lisätä pyörä- ja sähköpotkulautapysäköintiä – Kysely on nyt auki

Tampereen kaupunki tekee pyörä- ja sähköpotkulautapysäköinnin yleissuunnitelman. Tavoitteena on ohjata pyörä- ja sähköpotkulautapysäköintipaikkojen toteutusta yleisillä alueilla seuraavat 5–10 vuotta.

Siksi pyöräpysäköinnistä kysytään 12. maaliskuuta saakka auki olevassa kyselyssä asukkailta verkossa. Sähköpotkulaudoista oli kysely viime kesänä.

Kaupunkilaiset tekisivät enemmän matkoja polkupyörällä, jos pyöräpysäköintiin satsattaisiin enemmän. Tämä ilmenee aiemmin tehdyistä liikkumiskyselyistä.

Kaupungin yleisillä alueilla on tällä hetkellä noin 4500–6500 pyöräpysäköintipaikkaa, mutta pelkästään keskusta-alueella pitäisi olla 10 000 pyöräpysäköintipaikkaa vuonna 2040. Kaupunki on tähän mennessä parantanut tai lisännyt pyöräpysäköintiä lähinnä isompien uudiskohteiden tai katusaneerausten yhteydessä.

Uusia tai parannettuja pyöräpysäköintipaikkoja on toteutettu vuosittain muutamia satoja, mikä on liian hidas tahti suhteessa tarpeeseen. Nyt laadittava yleissuunnitelma mahdollistaa pyöräpysäköinnin kehittämisen isompana kokonaisuutena.

Sähköpotkulautojen pysäköintiä on tähän mennessä rajoitettu pääasiassa erilaisilla aluekielloilla, jotka on sovittu yhdessä sähköpotkulautaoperaattoreiden kanssa. Lisäksi sähköpotkulaudoille on paikoin pysäköintitelineitä, ja jotkut operaattorit ovat ohjanneet käyttäjiä käyttämään telineitä pienillä palkinnoilla.

Sähköpotkulautojen pysäköinti on kuitenkin aiheuttanut ajoittain haittaa kaupunkilaisille, ja nyt pysäköintiä halutaan ohjata vahvemmin siten, että kaupunkitilan turvallisuus ja viihtyisyys eivät kärsisi. Selkeät pysäköintimahdollisuudet parantavat myös sähköpotkulautojen käyttäjien liikenneturvallisuutta ja lautojen käyttömukavuutta.