Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kuulen jatkuvasti kollegoiltani, että Tampereella on ihan toisenlainen boogie..." – Lari Halmeen vinkit hiihtoloman viettoon Tampereella lapsiperheille ja kaveriporukoille

Näyttelijä käy itse katsomassa kaikki Tampereelle tulevat näyttelyt.

– Kuulen jatkuvasti kollegoiltani, että Tampereella on ihan toisenlainen boogie kuin missään muualla. Tampereella on nyt ulkopaikkakuntalaistenkin silmin dynaaminen meininki ja positiivinen murros käynnissä, näyttelijä Lari Halme kertoo innostuneena.

Tamperelainen pyysi Halmeelta kulttuurimenovinkkejä Tampereelle tuleville lapsiperheille sekä ilman lapsia kaupunkiin viikonlopun viettoon saapuville kaveriporukoille.

Kulttuuri on vinkeissä väljä käsite, sillä mukana on kaikenlaista perinteisestä kulttuurista liikuntarientoihin ja ravintolaelämään.

Tamperelaisnäyttelijä Halme kertoo käyvänsä katsomassa suurin piirtein kaikki Tampereen museoissa avautuvat näyttelyt.

– Näyttelyissä on sekin mukava puoli, että niissä voi käydä sunnuntaisin, jolloin ei yleensä ole omia esityksiä, Lari Halme toteaa.

Viime vuodelta miehelle tulee erityisesti mieleen Sara Hildénin taidemuseon Thomas Houseago – WE with Nick Cave & Brad Pitt -näyttely.

– Kävin katsomassa sen kolme kertaa erilaisilla kokoonpanoilla, Halme kertoo.

Näyttelijä ei nostanut vinkkeihinsä jääkiekkoa. Mies kertoo, että ei ole pätkääkään kiekkoihmisiä.

– Olenhan minä käynyt muutaman kerran katsomassa liigapelejä Nokia-areenalla, mutta aina kutsuttuna. Areena on upea ja tunnelma hieno, mutta en jaksa mennä tavallista runkosarjapeliä katsomaan, jos ei ohessa ole joku lisäarvoa tuova asia, Lari Halme muotoilee.

Vinkit lapsiperheille

Vapriikki: ”Hyvä koko perheen eläytymiskeskus, jossa on vähän kaikille jotain koettavaa. Pysyvien näyttelyiden lisäksi on hienoja vaihtuvia näyttelyitä. Tällä hetkellä esillä oleva Tampere vanhoissa kuvissa on upea vaikka ulkopaikkakuntalaiset eivät ehkä kyynelehdikään siellä niin kuin vanhat tamperelaiset.”

Muumimuseo: ”Yksinkertainen perustelu on se, että vastaavaa ei ole muualla maailmassa. Tampere-talon Muumimuseo on taiten tehty, hieno kokonaisuus.”

Pulkkamäki Kaupin hiihtokeskuksen vieressä: ”Tykkilumesta on tehty komeat kumpareet, joissa katselen koiria ulkoiluttaessa junioreita kaikenlaisten laskuvehkeiden kanssa.”

Sorsapuiston tekojäärata: ”En ole itse käynyt siellä vielä tänä talvena, mutta esimerkiksi aikuinen poikani kirmasi sinne heti kauden alettua kuin pikkupoika. On hauska katsella ohi ajaessa miten Sorsapuistossa on kuulaana talvipäivänä uskomaton määrä ihmisiä. Se on myös yhteisöllisyyttä.”

Koiramäen Suomen historia Tampereen Komediateatterissa: ”Esitys tuli vasta ensi-iltaan, joten en ole nähnyt sitä, mutta kyseessä lienee takuuvarmaa Mauri Kunnasta. Onkohan vielä jossain päin Suomea lapsia, joita ei ole kyllästetty Kunnaksen kuvastolla?”

Vinkit kaveriporukalle

Tavara-asema: ”Kuullun ja luetun palautteen sekä keikkakalenterin perusteella on aivan must vaikka en vielä itse olekaan sinne ehtinyt. Harmittaa, kun en päässyt avajaisiin. Siellä soitti silloin suuri suosikkini Saimaa.”

G Livelab: ”Ehdoton suosikkini, jossa on jumalainen äänentoisto vessoja myöden ja mahdollisuus kuulla muun muassa loistavaa jazzia ja hieman sivussa valtavirrasta olevia artisteja.”

Tuulensuun Palatsin (melkein)Kaikki minusta: ”Se on oma monologiestiykseni. Ympäristö on täysin uniikki ja tarjoilu pelaa koko esityksen ajan.”

Kaupinojan sauna: "Viehättävä ja nätisti hoidettu paikka. Avantoihmiselle ei sen voittanutta ole. Kaupinojan saunaa ei voi verrata mihinkään muuhun.”

Laukontorin Kuuma: ”Siinä yhdistyy moni asia. Pääsee uimaan, saunaan, syömään ja juomaan.”