Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kumman kaa -tähdeltä huojentava paljastus muuttumisestaan Hyacinth Bucketiksi – "Kaikki pohtivat, että eikö hän opi ikinä mitään... eikä Hyacinth opi mitään meidänkään versiossa"

Tampereen Komediateatteri tuo Hyacinth Bucketin lavalle. Minna Koskela kunnioittaa alkuperäistä hahmoa.

Suomen televisiossa huiman suosion vuosikymmenien aikana saavuttanut brittiläinen televisiosarja Pokka pitää (Keeping up appearances) taipuu näytelmäksi Tampereen Komediateatterissa 15. syyskuuta alkaen.

Pokka pitää on Britannian yleisradioyhtiö BBC:n kaikkien aikojen myydyin televisiosarja. Sen ensiesitys Suomessa nähtiin vuonna 1998 ja sarja on sittemmin nähty uusintana Suomen televisiossa useammankin kerran.

Pokka pitää on esitetty kesäteatterissa ainakin Porissa, Heinolassa, Varkaudessa ja Imatralla, jossa kulttimaineessa Suomessakin olevan päähenkilö Hyacinth Bucketin (lausutaan bukee) mekkoon hyppäsi vuonna 2021 ensimmäisen kerran Minna Koskela. Hän näyttelee Hyacinthia myös Tampereella.

Hyacinth Bucket saa Tampereen Komediateatterin näytelmässä selville, että naapurin Emmet vetää näytelmäkerhoa, jossa olisi yksi rooli vapaana. Hyacinth työntyy tietysti paikalle ja pian ovat Emmet ja hänen siskonsa Elisabeth kauhuissaan tilanteesta.

Ihmisiä varmasti viehättää myös Hyacinthin röyhkeys.

Lusikkansa soppaan tunkevat myös Hyacinthin sisarukset Rose ja Daisy sekä jälkimmäisen aviomies Onslow.

Hyacinthin ressukka aviomies Richard ei ole roolihahmona näytelmässä, mutta on jollain tavalla mukana, kertoo ohjaaja Timo Rissanen.

Hyacinthin roolihahmolla on mieletön määrä kuuluvia ja näkyviä maneereita, jotka toistuvat jatkuvasti. Minna Koskela lupaa tuoda ne kaikki esiin.

– Kunnioitan Hyacinth-versiossani ehdottomasti alkuperäistä ja etsin siitä huumorin ja henkilötyön, mutta koska minä olen minä niin työstän sitä kuitenkin omalla tavallani, Koskela kertoo.

Parhaiten Kumman kaa -televisiosarjasta tunnettu Minna Koskela kehuu Pokka pitää -sarjan käsikirjoitusta ja uskoo sen olevan takuu sarjan vuosikymmeniä jatkuneelle suosiolle.

– Ihmisiä varmasti viehättää myös Hyacinthin röyhkeys. Kaikki pohtivat, että eikö hän opi ikinä mitään... eikä Hyacinth opi mitään meidänkään versiossa, näyttelijä sanoo.

Minna Koskelan lisäksi Pokka pitää -komediassa näyttelevät Jari Ahola, Hanna Gibson, Merja Koivula, Jere Riihinen, Leena Rousti ja Aku Sajakorpi.

Lastennäytelmä Hyvää yötä, herra Hakkarainen tulee Komediateatterissa ensi-iltaan 25. lokakuuta. Ohjaus on Kimmo Virtasen ja lavalla nähdään Suomen Teatteriopiston Näyttelijäntyön Jatkolinjan opiskelijat.

Ransun joulutarinan jatko-osa Ransu ja operaatio joulu on ensi-illassa 12. joulukuuta. Lavalla ovat Karvakuonojen lisäksi Harri Helin, Jere Riihinen ja Katariina Stycz. Ransun isukki, edesmennyt Pertti Nättilä kuullaan äänenä.