Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin ja Vilnan rautatieasemilla kiertänyt valokuvanäyttely näyttää Ukrainan tuhot nyt Tullintorilla – "Ajankohta ei voisi olla merkittävämpi"

Tullintorilla on avattu Vapauden hinta -valokuvanäyttely, jossa esillä kuvia sodan tuhoista Ukrainassa.

Venäjän täysimittaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan tulee tänään kuluneeksi vuosi.

Näyttelyn kuvat ovat Ukrainan ammattivalokuvaajien yhdistyksen, Ukraїner-mediahankkeen ja yksittäisten valokuvaajien toimittamia. Ennen Tamperetta näyttely on ollut esillä Postihallissa Helsingin päärautatieasemalla kesällä 2022 ja sitä ennen Vilnan rautatieasemalla Liettuassa.

Näyttely tuo esille ukrainalaisten surun ja menetyksen, mutta myös toisten auttamisen ja yhteisen vastarinnan. Näyttelyssä on myös kuvia Ukrainasta ennen venäjän hyökkäystä muistuttamassa siitä, kuinka hyökkäys voi tuhota elämän ja maan hetkessä.

– Meille oli tärkeää saada tämä näyttely Tampereelle. Ajankohta ei voisi olla merkittävämpi. Valokuvat olivat esillä viime kesänä Helsingissä päärautatieasemalla, jossa ne tavoittivat paljon sekä suomalaisia että ulkomaalaisia ihmisiä. Yhteistyökumppaniemme Tullintorin ja Tampere-talon kautta mahdollistamme valokuville laaja-alaisen näkyvyyden myös Tampereella. Tästä suuri kiitos heille, sanoo Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n puheenjohtaja ja yksi näyttelyn järjestäjistä Artem Shchepkin tiedotteessa.

– Valokuvien kautta voimme tuoda henkilökohtaisia tarinoita ukrainalaisten elämästä sodan keskellä lähemmäs tamperelaista yleisöä, toteaa Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n varapuheenjohtaja Vitaliy Zabolotskyy tiedotteessa.

Näyttelyn järjestäjinä toimivat Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ja Helsingistä käsin toimiva Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry.

Vapauden hinta -valokuvanäyttely on avoinna Tullintorilla 5. maaliskuuta saakka ja sen jälkeen Tampere-talossa 6.–19. maaliskuuta.

Tänään perjantaina Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry järjestää Tampere tukee Ukrainaa -mielenosoituksen Keskustorilla kello 16.