Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Star Warsin Episode 13 tulee Tampereelle hiihtolomalla – "Suuren saagan suosio on edelleen huipussaan"

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Tampereen kaupunginkirjasto järjestävät talvilomalla suuren Star Wars -tapahtuman.

Tapahtuma järjestetään torstaina 2. maaliskuuta kello 15–19.

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:een luodaan Star Wars -universumi, joka kätkee sisäänsä teemaan sopivia työpajoja, luentoja ja elämyksiä. Tapahtuma jatkaa viime vuonna koronarajoitusten vuoksi virtuaalisesti toteutetun Star Wars -päivän teemoja.

– Halusimme kirjaston ja nuorisopalveluiden kanssa yhteistyössä toteuttaa elämyksellisen tapahtuman Star Wars -aiheesta innostuneille talvilomalaisille. Suuren saagan suosio on edelleen huipussaan, joten erilaisen tekemisen, esitysten, kilpailujen ja aineistovinkkien avulla tuomme esiin Star Wars -maailman moninaisuutta, iloa ja valovoimaa, kirjastonhoitaja Liisa Hopia sanoo tiedotteessa.

Star Wars Episode 13 -tapahtumaa suositellaan 12–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman luennoilla tutustutaan muun muassa tähtivalokuvaukseen, kun tietokirjailija, tähtitiedeharrastaja ja valokuvaaja Tero ”Kaukoputkimies” Hiekkalinna kertoo, miten tähtitaivaan kohteet on mahdollista löytää ja miten niitä kuvataan. Tehostemaskeeraaja Ari Savonen puolestaan kertoo, miten tehdään näyttäviä maskeerauksia ja kuinka perustarvikkeilla voi askarrella cosplay- tai elokuvamaskeja omaan harrasteprojektiin. Erikoistehostesuunnittelija ja elokuvantekijä Samuli Torssonen kertoo elokuvaurasta, jossa faniudesta lähtenyt innostus muuttui ammatiksi ja siitä, kuinka elokuvien erikoistehosteita tehdään esimerkiksi 3D-tekniikalla.

Star Wars -aiheisissa non-stop-työpajoissa tehdään muun muassa meemejä ja sarjakuvia, Padawanin lettejä, uv- ja hiekkataidetta, heijastimia, valomiekkapinssejä ja galaktisia ääniä syntetisaattoreilla. ILME x Star Wars -konsertissa kuullaan tuttuja kappaleita Star Wars -elokuvista jousikvartetin esittämänä.

Nuorten itse keksimässä elämyshuoneessa osallistujat voivat auttaa jediritaria keräämään salaiset koodit pahan pysäyttämiseksi. Yodan levitoivasta kirjastosta jaetaan kirjallista viisautta jokaiselle soturioppilaalle ja nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n edessä päivystävästä kirjastoauto Kosmoksesta voi lainata avaruusaiheista luettavaa. Illan aikana palkitaan myös parhaat Star Wars -tietäjät ja -puvut. Myös kahvilasta voi ostaa päivän teemaan sopivia herkkuja.