Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolat ja kahvilat voivat taas hakea jatkolupaa terassilaajennuksille – Kaupunki ottaa vastaan myös uusia hakemuksia

Yritykset voivat hakea jatkoa vuonna 2022 myönnetyille terassilaajennuksille vuoden 2023 toimintakauden ajaksi, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Myös yritykset, jotka eivät ole aiemmin hakeneet laajennuslupaa, voivat hakea sitä nykyisiin terasseihin.

Ravintoloiden ja kahviloiden terassialueita on mahdollista laajentaa esimerkiksi ravintolan viereiseen katutilaan, pysäköintipaikalle, aukiolle, puistoon tai rantaan. Laajennusesityksissä tulee huomioida jalankulun ja pyöräilyn sujuvuus sekä muut turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät seikat. Laajennuksista kaupunki perii normaalia vuokraa.

Luville on jatkuva haku. Myönnettävät luvat ovat voimassa enintään 31. marraskuuta saakka. Hakemukset ympärivuotisille terasseille arvioidaan tapauskohtaisesti.

Hakemuksia terassilaajennuksiin otetaan vastaan kaupungin verkkosivulta löytyvällä lomakkeella. Yrittäjän, joka on jo ehtinyt hakea lupaa kirjallisesti muilla tavoin, ei tarvitse lähettää uutta lupahakemusta.