Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muutos Tampereella: Musiikin soitto sallitaan terasseilla iltakymmenen jälkeenkin

Tampere luopuu yöaikaisen äänentoiston täyskiellosta. Terasseilla sallitaan uusien määräysten mukaan äänentoisto kello 22 jälkeenkin, kunhan ääni ei aiheuta häiritsevää melua tarjoilu-, tapahtuma- tai toiminta-alueen ulkopuolella.

Tampereen kaupungin ympäristö- ja rakennusjaosto hyväksyi tiistaina osaltaan päivitetyt Tampereen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset, joihin äänentoistoasia kuuluu.

Ympäristönsuojelumääräyksiin tehtiin myös muita melua koskevia päivityksiä. Esimerkiksi betoni- ja tiilimurskausta saa tietyin edellytyksin tehdä ilman meluilmoitusta.

Myös liikenneväylien kunnossapitotöitä voi tehdä ilman meluilmoitusta, jos se liikenneturvallisuuden tai liikenteen sujuvuuden kannalta on välttämätöntä. Meluilmoitus vaaditaan yleensä erityisen häiritsevää melua aiheuttavasta toiminnasta.

Käytöstä poistettua maanalaista öljysäiliötä ei enää määrätä poistettavaksi maaperästä. Se on tyhjennettävä, puhdistettava ja tarkastettava. Näin varmistetaan, että säiliö on ehjä eikä siitä ole päässyt tai pääse myös jatkossa vuotamaan öljyä maaperään. Lisäksi säiliön täyttöputket on katkaistava ja tulpattava, jotta säiliötä ei vahingossa voi täyttää eikä öljyä pääse maaperään.

Päivitetyt Tampereen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset viedään kaupunginhallituksen sekä -valtuuston päätettäväksi kevään aikana.