Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasalan 96-vuotias näkötorni tuli vaaralliseksi ja suljetaan turvallisuussyistä

Metsähallituksen Luontopalvelut joutuu sulkemaan Kangasalan Vehoniemenharjulla sijaitsevan näkötornin turvallisuussyistä.

Vehoniemenharjun näkötornin rakenteiden tarkastuksessa ilmeni tornin kantavuusrakenteiden heikkenemistä, mikä voi aiheuttaa merkittävää vaaraa.

Tornin suositeltu asiakasmäärä on kymmenen henkilöä kerrallaan, mutta rajoitettua henkilömäärää ei pystytä valvomaan. Tässä tilanteessa ylisuuret asiakasmäärät voivat vaarantaa tilannetta entisestään.

– Kohteelle laaditaan kunnostussuunnitelma ja selvitetään rahoitustarpeet, mutta tänä vuonna mitään kunnostuksia ei voida luvata, kenttäpäällikkö Arto Pummila kertoo tiedotteessa.

Kangasalan kunta rakennutti tornin vuonna 1927. Vehoniemenharju-Keisarinharjun Natura-alueella sijaitseva torni siirtyi Metsähallitukselle vuonna 1995.

Tornia on kunnostettu vuosien saatossa, muun muassa vuonna 2009 uusittiin ulkoverhoilu ja katto, 2019 kunnostettiin portaita ja terassin kaiteet, mutta tukirakenteita ei ole kunnostettu viime aikoina. Torniin johtaa 66 porrasta ja 13 metrin korkeudelta avautuu näkymä Roineelle ja Längelmävedelle.

Tornin vieressä sijaitseva automuseo ja kahvila palvelevat normaalisti.