Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian hyvinvointikeskuksen nimikilpailun voittaja ei jätä tarkoitusta epäselväksi – Rakennushanke on loppusuoralla

Nokian kaupunki etsi nimeä uudelle hyvinvointikeskukselle nimikilpailulla ja tulos on nyt ratkennut. Hyvinvointikeskus kantaa jatkossa nimeä Nokian sosiaali- ja terveysasema.

– Selkeä nimi, joka kertoo heti, mistä paikasta on kyse. Selkeys palvelee kansalaisia parhaiten. Julkisten palvelujen nimien tulee olla yksiselitteisiä ja tarkoituksenmukaisia, perustelee yksi noin 250:sta Nokian sosiaali- ja terveysasema -nimeä ehdottaneesta nimikilpailuun osallistuneesta. Lopullisesti nimestä päättänyt hyvinvointikeskuksen rakennushankkeen ohjausryhmä päätyi enemmistön kanssa samaan lopputulokseen.

Nokian sosiaali- ja terveysaseman rakennushanke alkaa olla loppusuoralla. Käynnissä ovat käyttöönottoon liittyvät ilmanvaihdon mittaukset ja säädöt sekä loppusiivoukset. Julkisivu on valmistunut, ja piha-alueet viimeistellään kesällä.

Työn suunnittelussa on käytetty tahtituotantoa, mikä on mahdollistanut eri työvaiheiden järkevän limityksen ja sujuvan edistymisen. Pölyn- ja puhtaudenhallinta on toteutettu P1-puhtausluokan mukaisesti, mikä osaltaan varmistaa, että tilat ovat terveelliset ja turvalliset käyttäjilleen.

Nokian sosiaali- ja terveysasemalle tavoitellaan lisäksi vaativaa 4 tähden RTS-ympäristöluokitusta, ja rakennuksen energialuokka on A. Tämä toteuttaa Nokian kaupungin strategista ekologisuustavoitetta. Hanke on myös rahoitettu vihreällä rahoituksella.

Nokian kaupunki vastaanottaa rakennuksen sisäpuoliset osat toukokuun loppupuolella, koko kohteen virallinen vastaanotto tapahtuu myöhemmin kesän aikana. Kohteen vastaanottamisen jälkeen kaupunki vuokraa tilat Pirkanmaan hyvinvointialueelle, joka aloittaa tilojen toiminnallisen käyttöönoton valmistelun.

Tiloihin muuttaa terveyspalveluiden yksiköitä kahdeksasta eri sijainnista. Asiakkaat pääsevät käyttämään Nokian sosiaali- ja terveysaseman palveluita tänä syksynä.