Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylöjärveläinen superlupaus Joona, 18, on vakaasti matkalla olympialaisiin – "Olin sen jälkeen ihan, että oho"

Olin sen jälkeen ihan, että oho, Joona Reiman toteaa pisteistään, joilla olisi menestynyt toissavuonna Tokiossa.

Huippulahjakas telinevoimistelija Joona Reiman, 18, on parhaillaan kymmenen päivän leirillä Espanjan Madridissa.

Ulkomaan leiritykset eivät ole hänelle jokaviikkoista herkkua, sillä Ylöjärveltä kotoisin oleva Reiman harjoittelee ja asuukin suurimmaksi osaksi Helsingissä Urhea-kampuksella.

Siellä toimii Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia sekä kesä- ja jäälajien valtakunnallinen Olympiavalmennuskeskus.

– Perusviikkooni kuuluu yhdeksän harjoituskertaa, joista kertyy treenitunteja 25–30, Joona Reiman sanoo.

Reiman aloitti liiketoiminnan opiskelun Tredussa Ylöjärvellä syksyllä 2020. Nyt hän jatkaa opintojaan Liiketalousopisto Perhossa. Opiskelun ja urheilun yhdistäminen onnistuu miehen mukaan mainiosti.

Tampereen Sisua edustava, Ylöjärven Metsäkylässä kasvanut ja koulunsa käynyt Reiman on Suomen lupaavimpia telinevoimistelijoita.

Reiman on muun muassa maamme ensimmäinen telinevoimistelun nuorten Euroopan mestari. Hän voitti kultaa hypyssä EM-kisoissa elokuussa 2022.

Perusviikkooni kuuluu yhdeksän harjoituskertaa, joista kertyy treenitunteja 25–30.

Reiman saavutti EM-finaalin hypyssä loppupisteet, joilla olisi irronnut Tokion vuoden 2021 olympialaisissakin kuudes sija.

– Olin sen jälkeen ihan, että oho. Pisteet olivat todella korkeat, nuorukainen äimistelee vieläkin.

Joona Reimanin valmentaja Riku Koivunen määrittelee suojattinsa olevan telinevoimistelijaksi todella liikenopea.

– Lisäksi Joonalla on kyky harjoitella keskittyneesti pitkään, mikä on taitolajeissa taidon oppimisen kannalta tärkeää, Koivunen kuvailee Ylöjärven kaupungin tiedotteessa.

Urheilija ei itse osaa tarkkaan arvioida, mistä liikenopeus on kroppaan vuosien aikana tarttunut.

Hypystä on tullut Reimanin paras teline. Seuraavaksi suosikikseen hän mainitsee kuusiottelun, jonka lajeja ovat hypyn lisäksi permanto, renkaat, nojapuut, rekki ja hevonen.

Joona Reiman on kuulunut miesten A-maajoukkueeseen syyskuusta 2022 lähtien. Tänä keväänä ohjelmassa on maailmancupin osakilpailuja. Lisäksi huhtikuussa on miesten EM-kilpailut Turkin Antalyassa.

Toukokuussa kilpaillaan SM-mitaleista Tampereella ja syksyllä vuosi huipentuu miesten MM-kilpailuihin Belgian Antwerpenissa.

– On todella hienoa päästä kilpailemaan aikuisten arvokisoissa. Tilanne niissä on melko erilainen kuin nuorten puolella, mutta voittoni nuorten EM-kisoissa kertoo siitä, että mahdollisuuksia on mihin vain, Reiman toteaa.

Voimistelijan mielessä siintää jo Pariisissa ensi vuonna järjestettävät olympialaiset. Reiman on silloin 19-vuotias.

– Jos en sinne pääse niin en ole vielä kovin vanha seuraavien olympialaisten aikaankaan, mies muistuttaa.

Ylöjärven kaupunki valitsi Reimanin ensimmäiseksi kummiurheilijakseen. Ideana on yhdistää huippu-urheilun tukeminen ja kaupungin markkinointiviestintä. Ensisijaisesti kummiurheilijayhteistyötä tehdään kansainvälisen tason urheilijan kanssa.

Saamansa taloudellisen tuen vastineeksi kummiurheilija sitoutuu erikseen sovittuihin yhteistyötilaisuuksiin ja markkinointiviestintään.